Enel promite 2.500 de puncte de încărcare a mașinilor electrice în toată România până în 2023, prin investiții de până la 20 milioane euro

Enel promite 2.500 de puncte de încărcare a mașinilor electrice în toată România până în 2023, prin investiții de până la 20 milioane euro
scris 13 nov 2018

Enel are în plan instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare a mașinilor electrice în toate regiunile României, în perioada 2019-2023, în urma unor investiții totale de 15 până la 20 de milioane de euro, a anunțat compania, cu ocazia lansării pe plan local a diviziei de servicii energetice avansate Enel X a grupului italian.

În România, din punct de vedere juridic, funcționează câte un departament Enel X în cadrul fiecăruia dintre cei doi furnizori de energie electrică locali ai Enel, respectiv Enel Energie Muntenia și Enel Energie, ambele fiind conduse de către Marius Chiriac, care a mai fost șef al marketingului și al vânzărilor de energie în cadrul grupului Enel în România, dar și director al diviziei de furnizare și trading de energie a Hidroelectrica.  

Urmărește-ne și pe Google News

“Enel X România se angajează să ofere posesorilor și flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa în toată țara, de la nord la sud și de la est la vest, fără să se îngrijoreze unde vor găsi următorul punct de încărcare. Prin acest plan ambițios de dezvoltare a unei infrastructuri extinse de încărcare în următorii cinci ani, vom contribui la un transport mai curat și mai sustenabil în toată România”, a declarat Marius Chiriac, la lansarea Enel X.

Noul director general al Vodafone vrea să reducă cheltuielile operaționale cu 1,2 miliarde de euro până în 2021 CITEȘTE ȘI Noul director general al Vodafone vrea să reducă cheltuielile operaționale cu 1,2 miliarde de euro până în 2021

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat recent, la Profit Energy.forum, că și-a luat mașină electrică, însă îi e frică să meargă cu ea până la Constanța, deoarece autonomia autoturismului este aproximativ egală cu lungimea drumului, iar pe traseu nu se află nici o stație de alimentare.

Potrivit Enel, primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în București, Timișoara și Constanța. Planul acoperă toate zonele României, astfel încât poziționarea și instalarea infrastructurii de încărcare să fie adaptată creșterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodăriilor, al instituțiilor, precum și în rândul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote.

Circa 300 de puncte încărcare urmează să fie instalate în 2019, promite compania.

Enel X România va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către “Partenerii de Reîncărcare”, cum ar fi centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea și mentenanța infrastructurii de încărcare nu presupune costuri pentru Partenerii de Reîncărcare, în schimbul punerii la dispoziție a locurilor de parcare.

ING Bank România, profit net de 529 de milioane de lei la 9 luni, în creștere cu 35% față de 2017 CITEȘTE ȘI ING Bank România, profit net de 529 de milioane de lei la 9 luni, în creștere cu 35% față de 2017

Compania oferă un serviciu similar municipalităților care sunt interesate de îmbunătățirea calității aerului prin încurajarea mobilității electrice.

"Enel X România va sprijini autoritățile locale să identifice cele mai bune soluții, iar apoi va instala infrastructura de încărcare și va asigura mentenanța acesteia fără costuri pentru primării, pe locurile de parcare aflate pe domeniul public", spune compania.

Ministerul Mediului a solicitat recent Comisiei Europene aprobarea pentru anul curent a schemei de ajutor de stat privind finanțarea dezvoltării infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice. Programul prevede că Guvernul va subvenționa cu cel mult 190.000 lei/unitate instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice exclusiv de către primăriile municipiilor reședință de județ și de către cea a Capitalei, banii provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră alocate României de către UE.

Anul trecut, consorțiul NEXT-E, din care face parte și unul dintre principalii concurenți ai Enel, inclusiv pe piața românescă, grupul german E.ON, precum și ungurii de la MOL, a anunțat că va dezvolta în România o rețea națională de 40 de stații de încărcare a mașinilor electrice, urmând să beneficieze pentru acest proiect și de fonduri europene nerambursabile. În vară, E.ON a lansat, la Cluj Napoca, conceptul E.ON Drive, care cuprinde pachete de echipamente de încărcare a autovehiculelor electrice și servicii pentru piața locală de mobilitate electrică.

România și Grecia au înregistrat în 2017 cel mai mic declin din UE al persoanelor cu risc de sărăcie, în urma tranferurilor sociale CITEȘTE ȘI România și Grecia au înregistrat în 2017 cel mai mic declin din UE al persoanelor cu risc de sărăcie, în urma tranferurilor sociale

Infrastructura care va fi dezvoltată de Enel în România se bazează pe soluțiile de încărcare noi, inteligente, ale diviziei globale Enel X. Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile ”la cheie” către consumatorii individuali, companii și instituții. Este prevăzută instalarea de stații cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) și peste 150 kW (Ultrafast).

Noile produse fac parte din recent lansata gamă “Juice Family”:

- JuicePole: stație de încărcare ce va fi instalată în orașe, facilitând experiența de încărcare cu ajutorul noului ecran și integrării cu aplicația Enel X Recharge. Aceasta poate asigura încărcarea simultană a două vehicule, prin curent alternativ, și este echipată cu cele mai noi tehnologii de conectivitate. Juice Pole poate fi activat cu ajutorul Enel X Recharge App, care permite utilizatorilor să identifice o stație din apropiere, să rezerve un punct de încărcare, precum și să monitorizeze încărcarea bateriei în timp real, prin intermediul telefonului mobil.
- JuiceBox: noua stație tip box care poate fi instalată la locuințe individuale, fiind disponibilă și în versiune comercială pentru încărcarea flotelor de vehicule.
- JuiceLamp: soluția creată de Enel X care integrează infrastructura de iluminat public cu cea de încărcare. Aceasta este o ”lampă LED inteligentă” care, pe lângă asigurarea unei eficiențe ridicate și a controlului de la distanță, oferă posibilitatea de a încărca două vehicule în același timp. JuiceLamp poate fi de asemenea configurată pentru supraveghere video, monitorizarea calității aerului, conectivitate prin fibră optică sau Wi-Fi urban.

Grupul Banca Transilvania, profit net de 1,24 miliarde de lei la 9 luni, în creștere cu jumătate față de anul anterior. Achiziția Bancpost a adus un câștig excepțional CITEȘTE ȘI Grupul Banca Transilvania, profit net de 1,24 miliarde de lei la 9 luni, în creștere cu jumătate față de anul anterior. Achiziția Bancpost a adus un câștig excepțional

În relația cu partenerii pe termen lung, Enel X România poate:

- sprijini companiile să analizeze datele privind operarea flotelor, oferind soluții de încărcare personalizate pentru vehicule, bazate pe nevoile specifice ale clienților;
- oferi un instrument complet administrare a infrastructurii de încărcare, Recharge Manager
- extinde infrastructura în funcție de necesitățile flotei: JuiceStation este o soluție competitivă și eficace, care permite companiilor să conecteze o serie de Juice Box, în versiunea comercială.

OMS a constatat existența unor diferențe mari între țări în consumul de antibiotice CITEȘTE ȘI OMS a constatat existența unor diferențe mari între țări în consumul de antibiotice

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 89 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unități de producție cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Australia.

Enel X este o nouă divizie globală a Enel, dedicată dezvoltării de produse și servicii digitale inovatoare în domeniile în care energia are cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze naturale, cât și servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistență, produse de iluminat, servicii de asigurare, aer condiționat etc).

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
enel x
enel energie muntenia
enel energie
grupul italian enel
e.on
anton anton
ministerul energiei
masini electrice
statii incarcare masini electrice