Enel instalează peste 150.000 de contoare inteligente

Enel instalează peste 150.000 de contoare inteligente

Fabrica de contoare AEM Timișoara

scris 9 mai 2017

Companiile de distribuție de electricitate ale grupului energetic italian Enel vor instala în acest an, în România, peste 150.000 de contoare inteligente în Muntenia Sud, Dobrogea și Banat, ca urmare a aprobării de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a celui de-al treilea proiect pilot de instalare a contoarelor inteligente.

Contoarele sunt produse la fabrica AEM din Timișoara, sub licența E-Distribuzione, companie membră a grupului Italian Enel.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a instalat până în prezent 140.000 de contoare inteligente, urmând ca, potrivit strategiei Enel pe termen mediu, toți cei 2,8 milioane de clienți din România să aibă astfel de contoare, a anunțat marți compania.

Fiscul constată că românii cu averi mari cărora le descoperă venituri nedeclarate refuză în continuare plata impozitelor CITEȘTE ȘI Fiscul constată că românii cu averi mari cărora le descoperă venituri nedeclarate refuză în continuare plata impozitelor

”Vom respecta cu strictețe angajamentul asumat de a aduce permanent noi tehnologii în România și de a folosi expertiza internațională a grupului nostru pentru îmbunătățirea semnificativă a calității rețelei locale, deoarece credem într-un sistem energetic mult mai flexibil și mai eficient pe termen lung, bazat pe inovație tehnologică și orientare către client”, a declarat Georgios Stassis, director general al Enel în România.

El spune că proiectul permite accesul la date de consum în timp real, posibilitatea de a monitoriza consumul de energie, facturare pe baza consumului exact și monitorizarea continuității serviciului și restabilirea mai rapidă de la distanță a acestuia în caz de defecțiuni.

”Clienții incluși în cel de-al treilea proiect pilot vor beneficia de citiri ale contorului de la distanță, care înlocuiesc citirile de pe teren și estimările de consum. Contoarele inteligente pot comunica cu distribuitorul în timp real, permițând o identificare mai ușoară a defecțiunilor de rețea, astfel încât compania să poată interveni în caz de avarii mai rapid și mai eficient, îmbunătățind astfel calitatea rețelelor și a serviciilor.

Principalii producători de medicamente au format un patronat având printre obiective o formulă diferită de clawback, blocată în Parlament de 3 ani, și taxă zero la medicamente generice CITEȘTE ȘI Principalii producători de medicamente au format un patronat având printre obiective o formulă diferită de clawback, blocată în Parlament de 3 ani, și taxă zero la medicamente generice

E-Distribuție Muntenia va pune în funcțiune aproximativ 70.000 de contoare inteligente acoperind zone din București și Ilfov. În Ilfov, clienți din Buftea, Mogoșoaia și Chitila sunt incluși în proiect.

E-Distribuție Dobrogea va instala aproximativ 40.000 de contoare inteligente atât în zona urbană, cât și în zona rurală. E-Distribuție Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru peste 40.000 de clienți din mediul urban și rural din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

”Totalul investițiilor realizate pentru extinderea și modernizarea rețelelor administrate de către companiile E-Distribuție din România în perioada 2005-2016 s-a ridicat la 1,584 miliarde de euro”, anunță oficialii Enel.

Pentru anul 2017, Enel are în plan investiții de 151,5 milioane de euro în România, dintre care 139 milioane de euro vor fi alocate exclusiv operațiunilor de distribuție.

Schimbare importantă: Digi oferă investitorilor posibilitatea de a-și retrage ordinele până mâine la ora 17.00, ca efect al anchetei DNA în cazul RCS&RDS - Mitică Dragomir. Care ar putea fi impactul CITEȘTE ȘI Schimbare importantă: Digi oferă investitorilor posibilitatea de a-și retrage ordinele până mâine la ora 17.00, ca efect al anchetei DNA în cazul RCS&RDS - Mitică Dragomir. Care ar putea fi impactul

”Pentru 2018, investițiile planificate vor fi chiar mai mari, ajungând la 178 milioane de euro, din care 168 de milioane de euro vor fi destinate îmbunătățirii performanței rețelelor”, adaugă reprezentanții Enel.

Conform raportărilor ANRE pe 2015, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 221 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 308 minute.

E-Distribuție Dobrogea și Banat au avut, de asemenea, performanțe peste media națională, cu indicele SAIDI de 234 minute, respectiv 247 minute. În 2016, indicatorii de performanță s-au îmbunătățit și mai mult, ajungând la 177 minute pentru E-Distribuție Muntenia, fiind în continuare în scădere și în cazul E-Distribuție Dobrogea și Banat.

Enel deține trei din cele opt distribuții regionale de energie electrică din România. Grupul are 2,8 milioane de clienți pe piața românească, în zona Capitalei, Banat și Dobrogea. Enel are peste 3.100 de angajați în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
distributie energie electrica
contoare inteligente
contorizare inteligenta
masurare consum energie
consum energie
pret energie
e-distributie