După ce a anunțat restructurarea, iar o filială și-a pregătit concedieri colective, Electrica lansează o campanie masivă de recrutare de directori

După ce a anunțat restructurarea, iar o filială și-a pregătit concedieri colective, Electrica lansează o campanie masivă de recrutare de directori
scris 24 ian 2018

Distribuitorul de energie Electrica a lansat o campanie masivă de recrutări de directori executivi și directori generali, deschizând 20 astfel de poziții pentru care poate încheia contracte de angajare.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Posturile sunt disponibile la filialele Transilvania Sud, Transilvania Nord, Muntenia Nord.

Urmărește-ne și pe Google News

Simultan, compania a prezentat ca vacante alte 8 poziții de șef serviciu, project manager, consilieri juridici.

EXCLUSIV Analiză Banca Transilvania: Prețul petrolului brut poate depăși 70 dolari barilul, cu 10% peste nivelurile actuale. Probabilă influență și pentru aprecierea acțiunilor OMV Petrom CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Analiză Banca Transilvania: Prețul petrolului brut poate depăși 70 dolari barilul, cu 10% peste nivelurile actuale. Probabilă influență și pentru aprecierea acțiunilor OMV Petrom

În vara anului trecut, Electrica a anunțat că va intra într-un proces de reorganizare, vizând un nou model al segmentului de distribuție, internalizarea anumitor activități din Electrica Serv, având ca obiectiv principal realizarea unor investiții de peste 860 milioane lei anul viitor, un nou concept de remunerare bazat pe performanță și un concept pentru programul de reducere și control al costurilor.

Ulterior, contractele de transfer de activitate intre fiecare dintre filialele de distributie a energiei electrice din cadrul grupului Electrica au fost semnate, ca parte a planului de reorganizare a companiei anunțat în vară, la nivelul societății Filiala de Intreținere și Servicii Energetice Electrica Serv fiind aprobat și un program de concedieri colective, valabil până la 31 decembrie 2019, prin corelarea numărului de angajați  indirect productivi cu cel al angajaților direct productivi.

Electrica SA (EL) este într-o cursă de recuperare după impactul asupra bilanțului a insolvenței a unui trader de energie cu care avea contraparte, însă revenirea este greoaie. Compania a obținut un profit net de 95,32 milioane lei la 9 luni în 2017, cu 79,56% mai mic decât 466,36 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Este un câștig de aproape 12 ori mai mare decât cel de 8,16 milioane lei de la jumătatea anului, în timp ce la T1 compania afișa o pierdere de 51,22 milioane lei.

 

Veniturile operaționale s-au ridicat la 4,17 miliarde lei, fiind cu doar 0,48% sub cele de 4,19 miliarde lei din primele 3 trimestre din 2016. În același interval de raportare, cheltuielile totale operaționale au crescut cu 11,57%, la 4,05 miliarde lei, de la 3,63 miliarde lei. Profitul operațional s-a prăbușit, astfel, cu 79,23%, la 115,63 milioane lei, de la 556,66 milioane lei.

Centrala electrică de la Brazi a OMV Petrom funcționează la întreaga capacitate de producție, prima dată după 13 luni CITEȘTE ȘI Centrala electrică de la Brazi a OMV Petrom funcționează la întreaga capacitate de producție, prima dată după 13 luni

Activele totale ale Electrica erau, la 30 septembrie, de 8,11 miliarde lei, cu 3,45% mai mici decât cele de 8,40 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale s-au redus cu 2,12%, la 1,84 miliarde lei, de la 1,88 miliarde lei. Compania va mai avea un efort care se va resimți asupra cash-ului din bilanț, în contextul în care în acest trimestru achită suma de 752 milioane lei pentru achiziția pachetelor minoritare deținute de Fondul Proprietatea (FP) la 4 subsidiare ale sale, înțelegere încheiată în iulie și finalizată la 1 noiembrie.

Titlurile Electrica sunt listate la cota Bursei de Valori București din vara anului 2014, iar astăzi capitalizarea de piață a companiei este de 4,1 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
bvb
bursa
fondul proprietatea