DOCUMENT Vânzarea Oltchim este o chestiune de zile, discuțiile cu ofertanții au fost încheiate

DOCUMENT Vânzarea Oltchim este o chestiune de zile, discuțiile cu ofertanții au fost încheiate
scris 18 oct 2017

Administratorii judiciari ai combinatului chimic vâlcean Oltchim, aflat în insolvență, au finalizat discuțiile cu investitorii care au înaintat oferte angajante de cumpărare a pachetelor de active scoase la licitație și urmează să semneze în zilele următoare contractele, care vor fi supuse aprobării creditorilor combinatului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Referitor la valorificarea activelor Oltchim SA, arătăm că am finalizat discuțiile de clarificare a ofertelor angajante primite, urmând să semnăm în următoarele zile contractele de vânzare ce vor fi supuse aprobării creditorilor", se arată într-un raport de marți al consorțiului de administratori judiciari ai combinatului Oltchim, firmele de insolvență Rominsolv și BDO Business Restructuring.

Urmărește-ne și pe Google News

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

La finalul lunii trecute, într-un raport similar, administratorii arătau că discuțiile cu investitorii care au depus oferte angajante pentru preluarea de pachete de active ale combinatului până la deadline-ul din 6 iulie sunt în curs și că există încă "elemente de nesiguranță", precizând totodată că, dacă acestea vor fi depășite, contractele de vânzare a activelor Oltchim ar putea fi supuse votului adunării creditorilor în a doua jumătate a lunii octombrie.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

DOCUMENT Vânzarea Oltchim este o chestiune de zile, discuțiile cu ofertanții au fost încheiate
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se va numi BT Arena timp de cinci ani. Banca Transilvania va plăti 600.000 euro CITEȘTE ȘI Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se va numi BT Arena timp de cinci ani. Banca Transilvania va plăti 600.000 euro

Doar două oferte, cele depuse de Chimcomplex Borzești și de fondul de investiții White Tiger, vizează mai multe grupe de active ale Oltchim și erau luate în calcul pentru vânzarea activelor combinatului, fiecare depășind 100 milioane euro, declarau pe 3 august, pentru News.ro, surse apropiate negocierilor. Administratorii judiciari ai Oltchim sperau atunci ca până la jumătatea lunii septembrie să fie desemnat câștigătorul licitației. În total au fost depuse 9 oferte angajante.

Oferta Chimcomplex a omului de afaceri Ștefan Vuza este de cel puțin 113,93 milioane euro, după cum Profit.ro a relatat aici. Vuza se află în plin proces de strângere a fondurilor necesare, scoțând la vânzare numeroase active ale companiilor sale din grupul Serviciile Comerciale Române. Oferta combinatului din Borzești vizează 6 pachete de active ale Oltchim, respectiv uzinele clor-alkali, uzina oxo-alcooli, uzinele propilen-oxid și polioli, pachetul "servicii site" (toate acestea integral), precum și, parțial, vagoanele de cale ferată ale Oltchim și uzina petrochimică VCM/PVC.

Combinatul chimic Oltchim, aflat în insolvență și în plin proces de vânzare a activelor, a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 27,68 milioane lei (6,1 milioane euro), în creștere cu 48,8% față de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării afacerilor cu 27%, la peste 480 milioane lei.

EXCLUSIV Aproximativ 30 de turiști Omnia au aflat la aeroport că proprietarul firmei s-a sinucis și nu au hotelul plătit, după ce au constatat că ghidul pe care îl așteptau nu a mai venit. În Egipt, 40 de turiști nu au nici ei hotel plătit integral CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Aproximativ 30 de turiști Omnia au aflat la aeroport că proprietarul firmei s-a sinucis și nu au hotelul plătit, după ce au constatat că ghidul pe care îl așteptau nu a mai venit. În Egipt, 40 de turiști nu au nici ei hotel plătit integral

Anul trecut, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puțin 307 milioane euro, acesta fiind prețul cumulat de pornire al licitației.

Cel mai scump dintre pachetele de active scoase la vânzare este cel care conține platforma petrochimică Bradu, cu un preț de pornire de 80 milioane euro, urmat de uzinele de propilen-oxid și polioli (59,4 milioane euro) și de "servicii site" (incinerare deșeuri, apă, mentenanță, capacități de stocare), cu preț de pornire de 52 milioane euro.

Oltchim a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013, iar consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. Compania este controlată Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), fosta AVAS, aflată în coordonarea Ministerului Economiei, cu 54,8% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
oltchim
privatizare oltchim
vanzare active oltchim
chimcomplex
stefan vuza
bdo business restructuring
rominsolv