Costurile importurilor germane de gaze au crescut cu 153% în primele șase luni ale anului 2022

Costurile importurilor germane de gaze au crescut cu 153% în primele șase luni ale anului 2022
scris 19 aug 2022

Costurile importurilor germane de gaze naturale au crescut cu 153% în primele șase luni ale anului 2022 față de anul precedent, chiar dacă volumul importurilor a scăzut cu 24,3%, au arătat joi datele oficiale, transmite Reuters.

Cea mai mare economie a Europei importă în principal gaze din Rusia, Norvegia, Țările de Jos, Marea Britanie și Danemarca, dar s-a orientat mai mult către gaze naturale lichefiate (GNL) de la criza din Ucraina, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul a strâns din suprataxarea profiturilor din energia electrică 3,5 miliarde lei și alocă 2,5 miliarde lei pentru compensarea facturilor până în noiembrie. Facturile de decontat transmise de ANRE sunt de doar 131 milioane lei CITEȘTE ȘI Guvernul a strâns din suprataxarea profiturilor din energia electrică 3,5 miliarde lei și alocă 2,5 miliarde lei pentru compensarea facturilor până în noiembrie. Facturile de decontat transmise de ANRE sunt de doar 131 milioane lei

Statisticile din iunie ale biroului de comerț exterior al Germaniei reflectă impactul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, care a început pe 24 februarie, și sancțiunile occidentale împotriva a ceea ce Kremlinul numește o ”operație militară specială”.

Rusia a redus fluxurile de gaze prin Nord Stream 1, principala rută de livrare a gazelor către Europa prin Germania, la o cincime din capacitatea sa, forțând importatorii și guvernele să caute înlocuitori înainte de sezonul de încălzire din octombrie.

Traderii de gaze, energie și carbon monitorizează importurile de gaze, deoarece echilibrul cererii și ofertei influențează prețurile și volumele tranzacționate pe toate cele trei piețe.

Datele privind gazele se corelează și cu cărbunele, care concurează în producția de energie electrică, oferind în același timp indicii despre cererea de autorizații obligatorii de emisii de carbon din Uniunea Europeană.

Statisticile lunare ale biroului german de comerț exterior BAFA, care sunt publicate cu o întârziere de aproximativ două luni, arată importurile din ianuarie-iunie la 2.023.691 terajouli (TJ), sau 57,5 ​​miliarde de metri cubi (bcm), comparativ cu 2.671.691 TJ cu un an mai devreme.

Pe măsură ce întreruperile aprovizionării au propulsat prețurile gazelor la maxime record, factura de import a Germaniei a crescut la 30,8 miliarde de euro (31,20 miliarde de dolari) în perioada de șase luni, comparativ cu 12,2 miliarde de euro în aceeași perioadă a anului 2021, arată datele BAFA.

Prețul mediu plătit la graniță în perioada ianuarie-iunie a crescut cu 234% de la an la an, la 15.243,71 euro/TJ, a spus BAFA.

Doar în iunie, prețul de 17.594,31 euro, echivalentul a 6,33 cenți pe kilowatt-oră (kWh), a fost de trei ori mai mare decât în ​​iunie 2021.

Stocurile germane de gaze sunt la 77,8% din capacitatea de stocare disponibilă, a arătat site-ul web al grupului european de infrastructură de gaze GIE. Aceasta, comparativ cu 55,1% în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
costuri
germania