Complexul Energetic Oltenia și Alro Slatina se pregătesc de contractarea construrii noii centrale pe gaze naturale de 850 MW de la Ișalnița, cu finanțare UE nerambursabilă

Complexul Energetic Oltenia și Alro Slatina se pregătesc de contractarea construrii noii centrale pe gaze naturale de 850 MW de la Ișalnița, cu finanțare UE nerambursabilă
scris 10 iun 2024

Societatea joint-venture de proiect CCGT Power Ișalnița SA, deținută de compania de stat Complexul Energetic Oltenia și de producătorul de aluminiu Alro Slatina, se pregătește să demareze procedurile de contractare a materialelor și lucrărilor necesare construrii noii centrale pe gaze naturale cu putere instalată de 850 MW de la Ișalnița, parte a planului de restructurare și decarbonare a CE Oltenia prin înlocuirea actualelor unități de generare pe lignit.

Acționarul majoritar al CCGT Power Ișalnița este CE Oltenia, cu 59,9% din capital, restul de restul de 40,1% din acțiuni fiind în posesia Alro.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție: Andra Ciorici-Chelmus, cofondator UiPath, cumpără 20% din acțiunile lanțului de magazine Adinish Trading CITEȘTE ȘI Tranzacție: Andra Ciorici-Chelmus, cofondator UiPath, cumpără 20% din acțiunile lanțului de magazine Adinish Trading
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Acționarii și-au dat OK-ul final pentru inițierea licitației de selecție a contractorilor care vor ridica centrala electrică în ciclu combinat.

Valoarea totală a investiției este estimată la 2,518 miliarde lei, jumătate din sumă urmând a fi acoperită printr-o finanțare nerambursabilă UE din Fondul de Modernizare, pentru care contractul a fost semnat în februarie cu Ministerul Energiei.

Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a treia lună consecutiv CITEȘTE ȘI Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a treia lună consecutiv

Termenul de punere în funcțiune a noii centrale este finalul lunii mai 2027. Unitatea va înlocui grupurile 7 și 8 de la Ișalnița, ambele pe cărbune, cu o capacitate de 315 MW.

CE Oltenia mai are parteneriate cu OMV Petrom și cu Tinmar, pentru construirea de noi centrale electrice.

Începând din toamna anului trecut, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat în mai multe rânduri că statul român va solicita Comisiei Europene prelungirea programului de restructurare a CE Oltenia, cu amânarea închiderii termocentralelor pe lignit, ca urmare a întârzierilor înregistrate în implementarea proiectelor noilor unități de producție fotovoltaice și pe gaze, menite să înlocuiască parcul de generare pe cărbune.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
alro slatina
centrală gaze ișalnița
plan restructurare decarbonare ce oltenia
închidere termocentrale cărbune