Ciprian Boloș, director la Poștă și apropiat al ministrului Economiei, numit membru provizoriu în boardul Transelectrica

Ciprian Boloș, director la Poștă și apropiat al ministrului Economiei, numit membru provizoriu în boardul Transelectrica
scris 2 feb 2017

Ciprian Boloș, director în cadrul Poștei Române și considerat un apropiat a actualului ministru al Economiei, Alexandru Petrescu, de când acesta s-a aflat la conducerea companiei, a fost numit membru provizoriu al consiliului de supraveghere al companiei de stat Transelectrica, un monopol al transportului de electricitate la nivel național, începând cu 1 februarie.

”Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA informează acționarii și investitorii că, potrivit Deciziei nr. 3 din 31 ianuarie 2017, membrii Consiliului de Supraveghere au numit în funcția de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, pe domnul Ciprian BOLOȘ. Numirea domnului Ciprian BOLOȘ a devenit efectivă începând cu data de 1 februarie 2017, data semnării în fața notarului public a declarației de acceptare a mandatului de membru al Consiliului de Supraveghere al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News

Boloș a deținut importante funcții de conducere și coordonare în cadrul unor companii din țară și din străinătate, precizează societatea de stat.

Despre Ciprian Boloș, director de strategie la Poșta Română, presa a scris că este mâna dreaptă a lui Alexandru Petrescu, ministrul Economiei și fost director general al Poștei Române. În 2012, când Petrescu a preluat conducerea Poștei, Boloș a fost numit director de strategie în cadrul companiei, scrie News.ro.

Boloș a lucrat aproape zece ani la Londra la GLE Group, firmă de consultanță pentru com­paniile mari britanice.

Surse din piață spuneau recent că Ciprian Boloș este o variantă pentru a prelua organizarea fondului suveran, proiect al lui Liviu Dragnea care va trebui să strângă acțiunile pe care le mai deține statul la companii și care ulterior ar trebui să reinvestească banii obținuți din dividende sau din vânzarea acestora în economie.

De asemenea, în cadrul primei ședințe a adunării generale ordinare a acționarilor se va include pe ordinea de zi și alegerea unui membru în consiliul de supraveghere al Transelectrica, pentru o durată care va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului membrilor aleși prin Hotărârea AGOA nr.4/30.05.2013.

Iarna grea a adus creșteri pe bursă CITEȘTE ȘI Iarna grea a adus creșteri pe bursă

”În cazul în care adunarea generală a acționarilor nu va numi un membru potrivit prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice până la data de 30 mai 2017, mandatul membrului provizoriu va expira la data de 30 mai 2017, dată la care expiră mandatele membrilor consiliului de supraveghere în funcție”, mai arată comunicatul.

Transelectrica gestionează 81 de stații electrice la nivelul țării și 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează și operează sistemul electric de transport și este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pietei, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic Național (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deține 58,69% din acțiuni, și are o valoare de piață de 2,37 miliarde lei (528 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ciprian bolos
posta romana
transelectrica