Căderea prețului la oțel a tăiat puternic din profitul ArcelorMittal

Căderea prețului la oțel a tăiat puternic din profitul ArcelorMittal
scris 6 mai 2016

Profitul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel din lume, prezent și în România, a scăzut cu 33% în primul trimestru din acest an, din cauza declinului record al prețului la minereul de fier, transmit Bloomberg și MarketWatch.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) a coborât la 927 de milioane de dolari în primele trei luni din 2016, față de 1,38 miliarde de dolari în perioada similară din 2015, în timp ce analiștii estimau 924,5 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania se așteaptă la un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare de peste 4,5 miliarde de dolari în acest an.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Producătorii de oțel sunt afectați de exporturile masive ale Chinei, a cărei economie încetinește, și care au redus prețurile în Europa și SUA.

EXCLUSIV Ribo, ArcelorMittal Galați: Închiderea combinatului este scenariul cel mai sumbru CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ribo, ArcelorMittal Galați: Închiderea combinatului este scenariul cel mai sumbru

"Rezultatele noastre în primul trimestru din 2016 reflectă condițiile operaționale foarte dificile din semestrul doi al anului trecut. De atunci, am înregistrat o redresare pe piețele noastre de bază, ceea ce ar urma să ducă la îmbunătățirea rezultatelor noastre în următoarele trimestre", a afirmat directorul general al ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.

Pierderile nete ale companiei ArcelorMittal în primele trei luni din 2016 s-au atenuat la 416 milioane de dolari, sau 0,23 dolari pe acțiune, de la 728 de milioane de dolari, sau 0,41 dolari pe acțiune în perioada similară din 2015. Dar pierderile nete ajustate s-au majorat la 176 milioane de dolari, de la 36 de milioane de dolari.

Vânzările în perioada ianuarie - martie 2016 au scăzut cu 21,7%, la 13,4 miliarde de dolari, de la 17,1 miliarde de dolari în primul trimestru din 2015.

Livrările de oțel ale ArcelorMittal au crescut cu 19,2% în primele trei luni din 2016, la 5,5 milioane tone, de la 4,6 milioane de tone în trimestrul precedent.

Anul trecut, ArcelorMittal și-a revizuit de două ori estimările de profit, în condițiile în care exporturile chineze au dus la scăderea prețurilor la oțel în Europa și SUA, principalele piețe ale grupului ArcelorMittal. În 2015, exporturile de oțel din China au crescut cu o cincime, până la valoarea record de 112 milioane de tone, astfel că, în luna noiembrie, prețurile la oțel în Europa au atins cel mai scăzut nivel de după 2007, cu 75% sub cel maxim.

Mister: Petrolierul plecat din Iran cu destinația Constanța nu a reușit nici după 80 de zile să livreze încărcătura CITEȘTE ȘI Mister: Petrolierul plecat din Iran cu destinația Constanța nu a reușit nici după 80 de zile să livreze încărcătura

În aceste condiții, ArcelorMittal a anunțat recent că va lansa un nou plan pe cinci ani, denumit "Action 2020", destinat îmbunătățirii rezultatelor pe cele cinci segmente operaționale, și va reveni la un profit operațional de peste 85 de dolari pe tonă, în condițiile în care anul trecut a scăzut până la 62 de dolari pe tonă.

ArcelorMittal, prezentă și în România, este cea mai mare companie siderurgică și minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de țări. În România, ArcelorMittal deține unități de producție la Galați (est), Iași (est), Roman (nord-est) și Hunedoara (centru).

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
arcelor
mittal
otel
profitul