Arielle Malard de Rothschild, membră a familiei Rotschild, una dintre cele mai influente familii în mediul financiar global, a demisionat de la Electrica

Arielle Malard de Rothschild, membră a familiei Rotschild, una dintre cele mai influente familii în mediul financiar global, a demisionat de la Electrica

Arielle Malard de Rothschild, în centru

scris 12 oct 2018

Arielle Malard de Rothschild, membră a familiei de bancheri Rotschild, una dintre cele mai influente familii în mediul financiar global, care controlează grupul Rotschild implicat în afaceri din sectorul bancar și imobiliar inclusiv în România, a demisionat din postul de membru al Consiliului de Administrație la Electrica.

Ea a invocat motive ce țin de responsabilități adiționale legate de activitatea sa principală.

Urmărește-ne și pe Google News

Arielle este Managing Director al Rotschild & CIE din ianuarie 2006 și membru al boardului companiilor Imerys Paris și Lucien Barrière Paris.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ea lucra însă la Electrica din august 2014.

Biografia sa poate fi văzută AICI.

EXCLUSIV FOTO Primăria Capitalei negociază cu Popoviciu și Dimofte achiziția unui teren de 1,5 hectare lângă aeroportul Băneasa, pentru construcția unui nou CET. UPDATE Precizările Primăriei Capitalei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primăria Capitalei negociază cu Popoviciu și Dimofte achiziția unui teren de 1,5 hectare lângă aeroportul Băneasa, pentru construcția unui nou CET. UPDATE Precizările Primăriei Capitalei

Acum, ea va mai rămâne la Electrica doar încă o lună.

Din cauza crizei, care a dus la explozia prețurilor pe piața angro de energie, în primul trimestru din 2017, Electrica SA a șocat investitorii de la BVB, afișând pierderi de peste 51 milioane lei. Ulterior, la jumătatea anului trecut, compania a revenit pe profit, însă cu un plus de doar 8 milioane lei. 

Acum, în primul semestru al anului, profitul net al companiei de furnizare și distribuție a energiei electrice Electrica SA a crescut de peste 26 de ori, la 210 milioane lei, față de doar 8 milioane lei în perioada similară din 2017, rezultatul Electrica SA revenind astfel, practic, la normal, în condițiile în care cel extrem de slab din primele 6 luni ale anului trecut a fost determinat de criza gravă survenită pe piața de energie în iarna lui 2017.

Adevărul despre garantarea serviciilor turistice CITEȘTE ȘI Adevărul despre garantarea serviciilor turistice

Veniturile totale ale companiei au scăzut cu 1% în S1 2018, la 2,654 miliarde lei, în condițiile în care majorarea cu 3% (40 milioane lei, la 1,244 miliarde lei) a încasărilor de pe segmentul de distribuție a energiei a fost compensată de reducerea cu 8% (166 milioane lei, la 1,979 miliarde lei) a veniturilor de pe segmentul de furnizare, în principal ca urmare a variației prețurilor pe piața de echilibrare. 

Potrivit Electrica SA, volumul investițiilor în rețelele de distribuție a energiei operate de companie, în primele șase luni ale anului 2018, a fost de 289,5 milioane lei, în creștere cu 30,4 milioane lei, respectiv 12%, de la 259 milioane lei în primul semestru al anului 2017.

Electrica SA este companie privată listată la BVB, însă cel mai mare acționar al său este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din capital. Grupul controlează cel mai mare furnizor de energie electrică din țară și trei dintre operatorii concesionari regionali de rețele de distribuție a energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa
electrica furnizare
electrica distributie
pret energie
scumpire energie
opcom
pzu
criza energie