Donald Trump a anunțat că a decis să-l numească pe Lee Zeldin, unul dintre apropiații săi, un fost reprezentant din Statul New York, la conducerea Agenției americane de Protecția mediului (EPA, relatează AFP.
Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care permite companiilor Novatek și unităților sale de gaz natural lichefiat, precum și companiei petroliere Surgutneftegaz, să limiteze publicarea unor informații despre activitatea lor, transmite Reuters
BASF a fost una dintre companiile germane de top care s-au resimțit cel mai mult de pe urma crizei energetice survenită după finalul pandemiei COVID-19 și agravată dramatic de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.
România va semna săptămâna aceasta proiectul pentru realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, de la Baku, Azerbaidjan.
SN Nuclearelectrica SA (SNN) și Framatome anunță semnarea Acordului de Colaborare pentru producerea izotopului medical Lutețiu-177 (Lu-177) la centrala nucleară Cernavodă din România. Lutețiu-177 este utilizat pentru o serie de tratamente vitale împotriva cancerului.
Bucureștenii care locuiesc în apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare vor trece cu bine această iarnă, în condițiile în care au fost făcute investiții și intervenții, inclusiv înlocuirea unor porțiuni de condcte magistrale, potrivit directorului general al Termoenergetica, Adrian Teodorescu. Acesta speră ca în actualul sezon sistemul să funcționeze în parametri mai buni decât în anii precedenți. Teodorescu spune că zonele sensibile sunt Colentina și Aviației, considerate „capete de rețea”.
Pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă, în special solară, România va înregistra miercuri cel mai mare preț mediu zilnic pe piața spot operată de OPCOM din acest an, de 320,35 euro/MWh sau 1593 lei/MWh, cu o cincime peste precedentul record, realizat chiar astăzi, de de 268 euro/MWh sau 1335,5 lei/MWh.
Norvegia a ajuns la un acord cu șapte proprietari privați pentru ca Guvernul să preia cea mai mare parte a rețelei de gazoducte a țării începând cu anul 2024, a anunțat Ministerul Energiei, transmite agenția Reuters.
Dezvoltatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică și hibride Eurowind Energy a instalat deja prima turbină eoliană în cadrul parcului Pecineaga, din județul Constanța. Această etapă marchează un moment esențial în dezvoltarea proiectului de 48 MW care urmează să fie complet operațional în anul 2025.
Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2%, pe fondul nemulțumirii investitorilor față de cel mai recent plan de stimulare economică din China, al doilea cel mai mare consumator de petrol din lume. De asemenea, așteptările privind creșterea producției în 2025 au influențat piața, transmite Reuters.