Dezvoltatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică și hibride Eurowind Energy a instalat deja prima turbină eoliană în cadrul parcului Pecineaga, din județul Constanța. Această etapă marchează un moment esențial în dezvoltarea proiectului de 48 MW care urmează să fie complet operațional în anul 2025.
Turbina eoliană instalată de Eurowind Energy este prima din totalul celor opt turbine Siemens Gamesa SG 6.6-170, cel mai mare tip de generator electric eolian din România. Acest model este optimizat pentru a funcționa eficient chiar și în condiții de vânt redus, maximizând astfel producția de energie.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Finalizarea parcului eolian Pecineaga va contribui la alimentarea a 48.000 de gospodării cu energie verde și va genera o producție anuală de aproximativ 176.000 MWh.
În august, compania a anunțat că a finalizat prima jumătate din proiectul de infrastructură al parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga, județul Constanța, proiect ce urmează să devină operațional în anul 2025.
CITEȘTE ȘI ASF - nou mesaj către clienții Electrica: Posibilă implicare în asigurări de locuință”Dezvoltatorul și operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică și hibride, Eurowind Energy, anunță finalizarea primei jumătăți din proiectul de infrastructură a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga. Proiectul din județul Constanța urmează să devină operațional în anul 2025 și va alimenta cu energie verde un total de 48.000 de gospodării”, anunța compania.
În cadrul acestei etape semnificative a proiectului de energie regenerabilă de la Pecineaga, Eurowind Energy a finalizat cu succes 4 dintre cele 8 fundații aferente fiecărei turbine eoliene Siemens Gamesa SG 6.6-170, cel mai mare tip de generator electric eolian din România. De asemenea, prima jumătate din proiectul de infrastructură a parcului eolian s-a încheiat cu execuția drumurilor de acces esențiale pentru logistică și transport, dar și cu implementarea sistemului de medie tensiune ce va asigura distribuția eficientă a energiei.
”În continuare, echipa Eurowind Energy se va concentra pe construcția liniei de legătură, care va conecta punctul de racordare cu stația de transformare, garantând astfel o integrare eficientă în rețeaua de energie electrică”, precizează compania.
CITEȘTE ȘI ANUNȚ Alte sute de blocuri din București rămân fără apă caldăEra anunțat că prima turbină eoliană din totalul celor 8 va fi instalată în parcul eolian Pecineaga, începând cu luna octombrie, urmând ca la finalul proiectului, capacitatea producției de energie electrică să fie de aproximativ 176.000 MWh/an.
„Finalizarea primei jumătăți a acestui proiect de infrastructură reprezintă un moment semnificativ pentru Eurowind Energy și pentru angajamentul nostru față de dezvoltarea energiei regenerabile în România. Am reușit să construim 4 dintre cele 8 fundații ale parcului, să modernizăm drumurile de acces și să implementăm sistemul de medie tensiune, toate acestea în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Alături de toate proiectele din portofoliul nostru de dezvoltare, ce include în prezent 4 GW, parcul de la Pecineaga va contribui la o economie sustenabilă și la dezvoltarea domeniului eolian din România", a spus Adrian Dobre, country manager România în cadrul Eurowind Energy.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție - Gigantul de stat EDF, cel mai mare operator din lume, preia business-ul nuclear românesc al americanilor de la General ElectricEurowind Energy este un dezvoltator și operator danez de proiecte eoliene, solare și hibride, cu sediul în Hobro, Danemarca. Cu peste 600 de angajați în 15 țări europene și în SUA, obiectivul companiei este acela de a crea un viitor alimentat doar cu energie regenerabilă, prin investiții în proiecte de acest fel.
Eurowind Energy este prezent pe piața din România din anul 2011.
În urmă cu un an a fost anunțat că dezvoltatorul și operatorul danez de proiecte eoliene, solare și hibride Eurowind Energy, fondat de frații Jens și Soren Rasmussen, începe construcția parcului eolian cu putere instalată de 48 MW de la Pecineaga, proiect preluat anul trecut, după cum a relatat Profit.ro.
Unitatea de producție de energie regenerabilă, cu capacitate de generare de circa 176.000 MWh pe an, care poate alimenta până la 48.000 de gospodării, ar urma să fie pusă în funcțiune în primul trimestru din 2025.
CITEȘTE ȘI FOTO Explozii la granița cu România: Atac cu drone asupra portului ucrainean Reni la Dunăre, la câțiva kilometri de Galați″Parcul eolian de la Pecineaga va fi cel mai mare proiect de acest fel pentru noi din România, demonstrând angajamentul și încrederea pe care o avem în piața locală. Nu este doar cel mai important proiect în construcție pentru noi în România, ci va fi și o premieră la nivel național – cele mai mari turbine eoliene vor fi instalate pentru acest proiect. Suntem încântați să începem oficial lucrările pentru această construcție complexă, după ceea ce a fost aproape o stagnare în acest sector în ultimii zece ani″, a declarat atunci Adrian Dobre, Country Manager România, Eurowind Energy.
CITEȘTE ȘI Alegerile din Spania, cu final incert. Dreapta are un avans, dar insuficient pentru majoritate. Sanchez a trecut probabil de la statutul de premier demisionar la cel de potențial candidat la formarea unui alt guvernProiectul presupune o investiție de 79 de milioane de euro din partea Eurowind Energy A/S, prin intermediul WEP Technology Investment SRL. După finalizarea construcției, Eurowind Energy va păstra în proprietatea sa parcul eolian.
Eurowind Energy a devenit asociat unic al dezvoltatorului WEP Technology Investment SRL, după ce a achiziționat deținerea de 71,71% a fostului acționar majoritar, societatea Iros Brave 21 SRL a omului de afaceri sibian Nicolae Bârsan, relevă datele analizate de Profit.ro. Danezii au intrat inițial în proiect la finalul anului 2019, când au preluat o deținere minoritară, de sub 6%, la WEP Technology Investment. Inițiativa de construire a parcului eolian este mai veche, primul PUZ pentru amplasament fiind emis în 2015.
CITEȘTE ȘI FTX Trading i-a dat în judecată pe fondatorul Sam Bankman-Fried și pe alți foști directori, pentru a recupera peste 1 miliard de dolariPentru realizarea proiectului eolian vor fi instalate cele mai mari turbine eoliene construite până acum în România, furnizate de producătorul spaniol Siemens Gamesa Renewable Energy.
Eurowind Energy are un pipeline de proiecte concepute pentru România de aproximativ 4 GW.
CITEȘTE ȘI Actele prin care Dan Șucu devine acționar majoritar al FC Rapid București, operațiune anunțată luna trecută - semnateParcul eolian de la Pecineaga va completa seria de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de Eurowind Energy în România, printre care se numără parcurile fotovoltaice de la Halchiu, Măgurele (amândouă construite în anul 2013) și Pufești (construit în anul 2012).
Totodată, compania începe, la Teiuș, construcția unui parc agrovoltaic dezvoltat pe un teren de 80 de hectare.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Vulpe, proprietara producătorului de mezeluri Fox, intră pe piața imobiliară cu un proiect premium. Și-a divizat afacerea de bazăEurowind Energy, cu sediul în Hobro, Danemarca, are peste 400 de angajați în 15 țări europene și în SUA.
Eurowind Energy este prezent pe piața din România din anul 2011.