Cele mai iubite locuri din București și topul cartierelor făcut de locuitorii orașului

Cele mai iubite locuri din București și topul cartierelor făcut de locuitorii orașului
scris 19 nov 2023

Cele mai mari probleme semnalate de bucureșteni sunt costul încălzirii, mizeria din oraș și calitatea precară a aerului, acestea sunt concluziile consultării publice realizate pentru elaborarea noului Plan Urbanistic General al municipiului București, la care au răspuns circa 21.000 de persoane.

VEZI AICI ȘI Orașul de 15 minute, între idee și realitate

Cele mai reprezentative bulevarde sunt Magheru, Calea Victoriei și Aviatorilor, cea mai importantă piață publică este Piața Universității, iar cel mai reprezentativ parc este Herăstrăul. În cea ce privește clădirile, cele mai reprezentative sunt Ateneul și Arcul de Triumf. Cele mai apreciate cartiere sunt Primăverii, Dorobanți, Aviatorilor, Cotroceni, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO SpaceX a lansat cea mai mare rachetă din lume, la 7 luni după explozie. Acum, cele două trepte s-au separat cu succes, dar apoi una a explodat, iar cu a doua s-a pierdut legătura. Nou eșec CITEȘTE ȘI VIDEO SpaceX a lansat cea mai mare rachetă din lume, la 7 luni după explozie. Acum, cele două trepte s-au separat cu succes, dar apoi una a explodat, iar cu a doua s-a pierdut legătura. Nou eșec

Cele mai mari nemulțumiri ale bucureștenilor

Cele mai mari nemulțumiri privind costul în raport cu calitatea se referă la încălzirea locuințelor, la telefonia fixă și la alimentarea cu apă:

    Pentru 79% din populația Bucureștiului costul încălzirii este o mare problemă;
    Pentru 84% din populația orașului este un mare pericol starea salubrității;
    77% din locuitori acuză calitatea precară a aerului;

„71% dintre cei cei chestionați cred că Bucureștiul este foarte murdar, 3% consideră că de vină sunt locuitorii, 14% că vinovați sunt lucrătorii de la serviciile publice și 76% ambele variante. Rezultatele atestă că responsabilitatea principală nu poate fi atribuită numai lucrătorilor de la serviciile publice, ci se datoreză, în mare parte și carențelor educaționale ale populației (semnalare culeasă și din investigația în rândul specialiștilor, unde, adesea, este menționată și necesitatea mijloacelor coercitive)”, arată concluziile studiului.
Cele mai reprezentative clădiri, bulevarde și parcuri

Cele mai reprezentative bulevarde sunt Magheru, Calea Victoriei și Aviatorilor, cele mai importante piețe publice - Piața Universității, Piața Unirii, Piața Palatului și Piața Amzei și cele mai reprezentative parcuri sunt Herăstrăul și Cișmigiul. În privința clădirilor, cele mai reprezentative au fost considerare Ateneul Român și Arcul de Triumf.

FOTO Lockheed Martin semnează, prin Derco, din nou cu Aerostar Bacău, acum pentru flota F-16 a României, după ce firma băcăuană a luat și contractul elicopterelor Black Hawk. Romaero a pierdut atunci din cauza datoriilor CITEȘTE ȘI FOTO Lockheed Martin semnează, prin Derco, din nou cu Aerostar Bacău, acum pentru flota F-16 a României, după ce firma băcăuană a luat și contractul elicopterelor Black Hawk. Romaero a pierdut atunci din cauza datoriilor

Locurile preferate pentru întâlniri în zona centrală sunt: Parcul Cișmigiu, Ateneul Român, Casa Armatei, Arcul de Triumf, Piața Victoriei, Piața Palatului, Universitate, Biserica Crețulescu, Paltul Regal, CEC-ul, Hanul lui Manuc.

„Mai poate fi menționată și observația că preferința majoră pentru întâlnirile oamenilor în parcul Cișmigiu atestă că aceasta este și o opțiune derivată nu numai din încărcătura aprecierii estetice, ci și a intimității conferite de cadrul natural – într-o zonă foarte aglomerată cum este centrul Bucureștiului. Prezența zonei verzi din fața Ateneului Român întărește acest argument, care plasează acest punct de potențială întâlnire pe locul doi. O mulțime de locuri preferate pentru întâlnire este presărată dealungul arterei Calea Victoriei: Piața Victoriei, Biserica Krețulescu, Palatul Regal, Casa Centrală a Armatei, CEC. Nu poate fi neglijată opinia celor care susțin că centrul orașului este impropriu pentru asemenea întâlniri din cauza aglomerației din zona stradală”, se arată în studiu.

Pentru a face o plimbare în București cu familia și/sau cunoștințe, prieteni, aproape 75% dintre opțiuni se referă la locurile de plimbare situate în partea de nord a orașului, în parcul Herăstrău sau în proximitatea sa (Muzeul Satului, Șoseaua Kiseleff).

„Această concentrare a opțiunilor pentru spațiul verde amenajat din parcul Herăstrău și proximitatea sa zonală trebuie să constituie o permanentă preocupare pentru proiectanții de spații verzi, în sensul găsirii unor noi soluții de amenajare a acestui spațiu existent, dar și pentru amenajarea unor spații asemănătoare pe celelalte coordonate ale ansamblului urban bucureștean”, se arată în studiu.

FOTO Grupul Superbet va avea un nou CEO CITEȘTE ȘI FOTO Grupul Superbet va avea un nou CEO

Pentru plimbările în afara Bucureștiului, preferatele sunt: 28% Parcul Palatului Mogoșoaia, 21% Băneasa, 14% Snagov, 14% Cernica, 7% Pustnicu, 7% Zona de Nord – Un luciu de apă din zona de Nord, 7% Herăstrău, 2% Mănăstirea Căldărușani.

Cele mai bune cartiere din București

În opinia bucureștenilor chestionați, cele mai bune cartiere, cu locuințe de calitate sunt considerate Primăverii, urmat de Dorobanți (Televiziune), Domenii, Floreasca, Băneasa și Cotroceni.

VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și lotul olimpic de fizică al României, la Gala Povești cu Profit... Made în România. Show magistral marca Horațiu Mălăele CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și lotul olimpic de fizică al României, la Gala Povești cu Profit... Made în România. Show magistral marca Horațiu Mălăele

„Motivația acestei opțiuni include nu numai calitatea locuințelor (așa cum era expres menționat în întrebare), ci un ansamblu de rațiuni. Astfel, argumentele plasării pe primul loc în ierarhie a cartierului Primăverii țin nu numai de calitatea construcțiilor și de faptul că sunt bine întreținute, ci și de regimul optim de înălțime, raportul dintre spațiul construit și spațiul libel,pe de o parte, și între acestea și spațiul verde aferent, pe de altă parte. De altfel, amplasarea acestui cartier într-o zonă cu o suficientă reprezentare a spațiului verde, determină argumente suplimentare care țin de curățenia zonei, calitatea aerului, lipsa poluării, intimitate”, se arată în studiu.

La întrebarea „Ce cartier nu vă place?” fruntașe au fost cartierele Crângași, Berceni, Mihalache, Colentina Militarei, Ferentari, Rahova, Titan.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucuresti
parc
cartiere