Cipru primește statut protejat pentru apreciatul său halloumi, oferind producătorilor săi dreptul exclusiv de a vinde brânza cu textură cauciucată în Uniunea Europeană, informează Reuters.
Uniunea Europeană urmează să confere oficial luna aceasta produsului halloumi, sau ''hellim'' în turcă, statutul de Denumire de Origine Protejată (DOP), care va intra în vigoare începând din octombrie, conform Ministerului Agriculturii din Cipru, arată Agerpres.
Măsura reafirmă ceea ce industria și statul au susținut de ani buni, a declarat producătorul George Petrou, directorul general al Petrou Bros. Dairy Products, care deține aproximativ 25% din piața de export din Cipru - faptul că halloumi are origine cipriotă, cu izvoare istorice ce fac referire la producția acestui tip de brânză încă din jurul anului 1500.
CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală''Din păcate, în ultimii ani, numeroase state au încercat să ne copieze, așa că statutul ne va ajuta foarte mult, astfel alte țări nu vor produce halloumi sau ceva similar care induce în eroare consumatorii'', a spus acesta.