VIDEO Record mondial atins cu o navă construită în România

VIDEO Record mondial atins cu o navă construită în România

Leonardo da Vinci. Foto: Prysmian Group

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Grupul italian Prysmian a finalizat  teste pe mare pentru instalarea unui cablu la 2.150 m adâncime a apei, o instalație record în industrie, fiind prima dată când un cablu HVDC este amplasat la o asemenea adâncime și stabilind noi standarde de piață.

Operațiunea a fost efectuată cu vasul construit în România și anunțat anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO & VIDEO Fiat lansează noul Grande Panda electric, încă un concurent puternic pentru Dacia Spring, pe melodia \ CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Fiat lansează noul Grande Panda electric, încă un concurent puternic pentru Dacia Spring, pe melodia "Felicita"
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cablul va fi folosit pentru Tyrrhenian Link, un proiect de 1,7 miliarde euro atribuit în 2021 de Terna S.p.A. În cadrul contractului, Prysmian va proiecta, furniza și instala un total de peste 1.500 km de cabluri submarine pentru a sprijini schimbul de energie între Sardinia, Sicilia și Campania, consolidând astfel nodul energetic mediteranean.

În 2022, Profit.ro a anunțat că Vard Tulcea va construi coca unui vas avansat de poziționare a cablurilor subacvatice pentru producătorul italian de cabluri Prysmian Group, în cadrul unui contract de 200 milioane de euro semnat de italieni cu operatorul șantierului naval, grupul norvegian Vard.

Este a doua comandă pentru o astfel de navă obținută de Vard de la Prysmian. Primul vas, a cărui cocă a fost construită, de asemenea, la Tulcea, a depășit “toate așteptările” în primul său an de funcționare.

Prysmian a plătit 170 milioane de euro pentru vasul construit anterior, botezat Leonardo da Vinci.

VIDEO Podul de la Brăila, \ CITEȘTE ȘI VIDEO Podul de la Brăila, "Golden Gate-ul României", nu va fi inaugurat până la finalul acestui an. Pe cine este aruncată vina

Noua navă va avea o lungime de aproximativ 170 metri și grinda de 34 metri, la fel ca Leonardo da Vinci, și va dispune de capacități de instalare pentru adâncimi de peste 3.000 de metri.

De designul vasului se va ocupa șantierul Vard Design din Ålesund, armarea completă urmând să fie realizată pe unul dintre celelalte șantiere Vard din Norvegia.

Vard operează 9 șantiere cu peste 9.000 de angajați, în Norvegia, România, Brazilia și Vietnam. Compania este deținută în proporție de 86,81% de grupul italian Fincantieri, al patrulea cel mai mare constructor de nave la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
vard tulcea
prysmian
vas pozitionare cabluri
vas pozare cabluri submarine
contract
comanda