VIDEO&GALERIE FOTO Cel mai mare iaht din lume care va studia oceanele a părăsit șantierul naval VARD din Tulcea

VIDEO&GALERIE FOTO Cel mai mare iaht din lume care va studia oceanele a părăsit șantierul naval VARD din Tulcea Galerie foto

FOTO: Bogdan Vasilescu

scris 5 sep 2019

REV Ocean, cel mai mare și mai avansat iaht de cercetare și expediție din lume, a părăsit șantierul naval VARD din Tulcea. După ce a fost lansată la apă pe 24 august, nava a plecat spre Norvegia, unde vor fi finalizate lucrările ce au ca termen de predare anul 2020. Zona de cercetare și expediție cuprinde laboratoare moderne, un auditorium, precum și săli de clasă. echipamentul de la bord include un hangar pentru un vehicul subacvatic comandat de la distanță capabil să atingă o adâncime de 6000 m. REV Ocean va fi un iaht cu impact redus asupra mediului.

Cu o lungime de aproape 183 de metri, având posibilitatea de a găzdui la bord 55 de oameni de știință și 35 de membri ai echipajului, nava REV Ocean a fost comandată șantierului naval VARD, controlată de grupul italian Fincantieri, care deține cele două șantiere navale din Tulcea și Brăila, de către omul de afaceri Kjell Inge Rokke, a cărui primă mare navă de pescuit a fost construită tot de către VARD acum 30 de ani. Proiectul REV Ocean a fost dezvoltat de Vard Design în colaborare cu Espen Øino, designerul celor două mega-iahturi „Serene” și „Ocean Victory”, construite de Fincantieri Yachts (departamentul Fincantieri dedicat proiectării și construirii de mega-iaht-uri).

Urmărește-ne și pe Google News

”După 18 luni de lucrări de construire, nava și-a început luni călătoria spre Norvegia, fiind remorcată de-a lungul Dunării, a Mării Negre, traversând strâmtoarea Bosfor din Istanbul, Marea Mediterană, strâmtoarea Gibraltar, pentru a ajunge, după o călătorie de aproximativ 35 de zile la șantierul naval VARD din Brattvag. După livrarea în Norvegia, nava se va întoarce în România pentru câteva lucrări de finisare, precum uscarea, definitivarea punții și finalizarea zonei destinate cabinelor”, conform unui comunicat al companiei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Corespondență din Frankfurt: Opel prezintă noul Opel Astra - motorizare nouă pentru consum minim și emisii reduse, cel mai mic coeficient aerodinamic și cameră video ce detectează pietonii CITEȘTE ȘI Corespondență din Frankfurt: Opel prezintă noul Opel Astra - motorizare nouă pentru consum minim și emisii reduse, cel mai mic coeficient aerodinamic și cameră video ce detectează pietonii

Iahtul va fi echipat pentru a îndeplini misiuni care acoperă întreg sistemul marin. Va fi utilizat de oamenii de știință și experți pentru activități de cercetare care vizează abordarea unor problematici precum impactul emisiilor de dioxid de carbon asupra oceanului, poluarea cu mase plastice precum și pescuitul sustenabil. Echipată la bord cu cele mai recente tehnologii disponibile, va fi una dintre cele mai avansate nave de cercetare și expediție din lume, cu echipamente și dotări la bord deosebit de avansate pentru a monitoriza și a studia în toate oceanele din lume: zone marine, curenți, fundul mării, pești, animale și plante.

Zona de cercetare și expediție cuprinde laboratoare moderne, un auditorium precum și săli de clasă. În plus, echipamentul de la bord include, de asemenea, un hangar pentru un vehicul subacvatic comandat de la distanță (Remote Operated Vehicle ROV), capabil să atingă o adâncime de 6000 m, un vehicul subacvatic autonom (Autonomous Underwater Vehicle AUV) cu acces direct la sistemul „moonpool” al navei precum și un pod de marfă multifuncțional.

REV  Ocean va fi, de asemenea, un iaht cu impact redus asupra mediului. Pentru a asigura expediții mai silențioase, mai confortabile, dar mai ales, care respectă mediul în toate condițiile meteorologice, nava a fost proiectată cu o carenă foarte subțire, elice mari precum și două perechi de aripioare de stabilizare.

De asemenea, este prevăzută cu un sistem de cârmă pentru recuperarea energiei, motoare cu viteză medie, un mecanism de propulsie diesel-electric și un sistem de curățare a canalelor de scurgere.

Pe REV Ocean va fi amplasat și SeaQ Green Pilot (dezvoltat de Vard Electro în Norvegia), un sistem de management al performanțelor operaționale și maritime bazat pe date capabile să ofere informații despre performanța navei și consumul de combustibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
cel mai mare iaht din lume
vard