Vânzările de mașini electrificate au crescut

Vânzările de mașini electrificate au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:39

Vânzările de mașini electrificate (electrice și plug-in hibrid) la nivel mondial au crescut cu 30% în septembrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, pe fondul rezultatelor record din China și al revenirii pieței europene.

În septembrie, la nivel mondial au fost comercializate 1,69 de autoturisme electrificate (electrice și plug-in hibrid), conform datelor Rho Motion, citate de Reuters. Este pentru prima dată în ultimele nouă luni când vânzările de mașini electrificate depășesc pragul de 1,5 milioane de unități, arată BiziDay

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO - ANUNȚ Va fi deschisă circulația pe o nouă Variantă Ocolitoare CITEȘTE ȘI FOTO - ANUNȚ Va fi deschisă circulația pe o nouă Variantă Ocolitoare
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Rezultatul vine pe fondul vânzările record din China, unde au fost comercializate 1,12 milioane de autoturisme, cu 48% mai mult decât în urmă cu un an. În Europa, vânzările au crescut cu 4,2%, la 300 de mii de unități, datorită unui salt de 24% în Regatul Unit și creșterilor de pe piețele din Italia, Germania și Danemarca.

Creșterile de pe piața din SUA au fost lente și constante, în așteptarea alegerilor din 5 noiembrie, care face dificilă prezicerea tendințelor viitoare în țară. În SUA și Canada au fost comercializate 150 de mii de mașini electrificate, în creștere cu 4,3%.

Pe piața chineză, popularitea mașinilor electrificate este mai mare decât estimau unii analiști, iar vânzările ”ar putea îmregistra un record în fiecare lună, până la sfârșitul anului”, concluzionează Rho Motion.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
vanzare