Circa 100 de tehnicieni ai companiei de transport aerian Tarom organizează miercuri un protest spontan, din cauză că un avion a fost trimis la revizie în Bacău, iar orele suplimentare efectuate nu le-au fost plătite. Ministrul Transporturilor spune însă că nemulțumirile sunt legate de schimbarea modului de lucru la Tarom și avertizează că vor urma și alte schimbări.
Potrivit reprezentanților companiei, niciun zbor al Tarom nu este afectat în acest moment, scrie News.ro
"Am organizat acest protest spontan, cu aproape 100 de angajați, din cauză că unul dintre directorii tehnici ai Tarom a anunțat că societatea va trimite un avion la lucrări, la revizii în Bacău”, a declarat pentru News.ro liderul Sindicatului Tehnic Tarom, Aurel Curdov.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Am discutat deja cu conducerea companiei, sunt mai multe probleme pe care le avem, de exemplu cu orele suplimentare, care au fost blocate. Fiecare angajat a făcut între 100 și 1.000 de ore suplimentare, iar firma nu vrea nici să le plătească, nici să ofere zile libere în locul acestora", a completat el.
Liderul sindical afirmă că s-a ajuns în această situație din cauză că, de-a lungul timpului, a plecat 50% din personalul care se ocupa cu mentenanța, iar flota companiei s-a redus cu circa 10%.
"Noi funcționăm pe avarie, iar conducerea a tăiat și posturile", a mai spus Curdov.
CITEȘTE ȘI O nouă imagine pentru Showroomul Ferrari din RomâniaMinistrul Transporturilor, Dan Costescu, a arătat însă că a fost efectuată o analiză la Tarom privind orele suplimentare, iar principalul motiv de numulțumire îl constituie schimbarea "procedurii de lucru" în cadrul companiei.
"Nu acesta este singurul motiv. Înțeleg că ei mai au și niște nemulțumiri generale despre modul în care a început să se schimbe procedura de lucru în Tarom în acest moment, pentru că deja acolo sunt niște schimbări și vom mai avea, nu vreau să spun mai mult. Și săptămânile care vin veți mai vedea niște schimbări la Tarom", a spus Costescu.
Întrebat ce fel de schimbări vor urma, Costescu s-a rezumat la a spune că acestea vizează redresarea situației economice a companiei.
"Din modul în care vi le-am anunțat, o să le vedeți când se vor produce. Sunt niște îndreptări treptate de politică și, în același timp, de abordare. Abordarea de până acum nu a fost cea potrivită. Vom avea grijă ca, prin măsurile pe care le luăm, să fie abordarea potrivită pentru a scoate societatea din această situație în care este acum", a declarat ministrul Transporturilor.
La începutul lunii martie, Guvernul a amânat, de altfel, aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al companiei, în semn de nemulțumire față de pefomanța managerială a conducerii Tarom.
Flota Tarom are în prezent 23 de aeronave, iar sindicatul tehnic din Tarom, care se ocupă cu mentenanța avioanelor Tarom, a mai organizat un protest similar în februarie 2013.