Electrica vrea să construiască "benzinării" pentru mașini electrice pe ruta București-Oradea

Electrica vrea să construiască "benzinării" pentru mașini electrice pe ruta București-Oradea
scris 16 mar 2016

Electrica SA are un proiect-pilot intitulat "Autostrada Verde", de dezvoltare a infrastructurii necesare mașinilor electrice, proiect care prevede construirea de stații de încărcare pentru astfel de vehicule, inițial pe ruta Oradea-București.

"Grupul Electrica are ca strategie în prezent realizarea proiectului-pilot de inovare «Autostrada Verde», care își propune să susțină dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele electrice. Deși propus inițial doar pentru ruta Oradea-București (în două variante de traseu), în cazul în care va fi un succes, grupul va extinde proiectul și pentru alte rute din România", se arată în raportul pe 2015 al administratorilor Electrica SA.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania precizează că acest proiect are la bază studiul "Dezvoltarea unei strategii de implementare a unei afaceri în domeniul alimentării vehiculelor electrice la nivelul Electrica SA - elaborare plan de afaceri" și este în conformitate cu planul de măsuri prevăzut în strategia-cadru a UE care menționează, printre altele, necesitatea de a accelera procesul de eficientizare energetică și decarbonizare în sectorul transporturilor, trecerea progresivă spre combustibili alternativi și integrarea sistemelor energetice și de transport.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Biriș, Finanțe: Formularul 088 va fi modificat în cel mult o săptămână CITEȘTE ȘI Biriș, Finanțe: Formularul 088 va fi modificat în cel mult o săptămână

"Electrica SA are aprobat, în planul de investiții pe 2016, pe poziția «Studii», un studiu de fezabilitate, «Infrastructură de încărcare vehicule electrice», pe poziția «Lucrări», o lucrare, «Proiect pilot de electromobility» (6 stații de încărcat tip fast charger) și pe poziția «Dotări» - achiziția a două vehicule electrice", se menționează în raportul citat.

Numărul autovehiculelor electrice și hibride noi vândute anul trecut în România a fost de 495 de unități, mai mult decât dublu (+110%) comparativ cu anul 2014, când au fost vândute 236 de unități, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile. Vânzările de autovehicule ecologice raportate în intervalul ianuarie - decembrie 2015 reprezintă echivalentul a 0,5% din totalul autovehiculelor noi comercializate la nivel național.

În prezent, în România există circa 50 de stații de încărcare a mașinilor electrice.

Din toamna anului trecut, statul acordă subvenții de 20.000 de lei la cumpărarea unui autovehicul pur electric și de 5.000 de lei la achiziția unui autovehicul electric hibrid. Aceste subvenții se acordă sub formă de ecotichete din bugetul Fondului pentru Mediu.

Jiru: Mi-e teamă de amendamentul la darea în plată ca statul să plătească garanția Prima Casă. Dacă vin 50.000 de oameni cu cheile, bugetul plătește 1 mld. euro CITEȘTE ȘI Jiru: Mi-e teamă de amendamentul la darea în plată ca statul să plătească garanția Prima Casă. Dacă vin 50.000 de oameni cu cheile, bugetul plătește 1 mld. euro

Electrica SA a obținut un profit net consolidat de 482 milioane de lei în 2015, cu 16,7% mai mare comparativ cu 2014. Veniturile companiei au crescut cu 9,1%, la 5,5 miliarde de lei.

Electrica SA a fost controlată integral de statul român până pe 4 iulie 2014, când compania a fost listată pe bursele de la București și Londra. Statul, prin Ministerul Energiei, a rămas cu putere mare de decizie la societate, fiind cel mai important acționar al acesteia, cu peste 48% din capital.

Principalele active ale Electrica SA sunt filialele regionale de distribuție Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord și Electrica Transilvania Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
masini hibrid
ecotichet
ecotichete
subventii masini electrice
fondul de mediu
electrica sa