ULTIMA ORĂ Spark se retrage din România, cu acuzații

ULTIMA ORĂ Spark se retrage din România, cu acuzații
scris 11 ian 2024
Compania de carsharing Spark închide activitatea din România, argumentând că administrația locală îi blochează accesul la parcări, spre deosebire de toate celelalte capitale europene.
 
Compania reclamă introducerea de tarife de parcare pentru companiile cu flote auto electrice implicate in activități de car-sharing.
FOTO Imagini spectaculoase cu primul tunel săpat în stâncă de pe o autostradă din România. Se lucrează 24 de ore din 24 CITEȘTE ȘI FOTO Imagini spectaculoase cu primul tunel săpat în stâncă de pe o autostradă din România. Se lucrează 24 de ore din 24

"Ca urmare a pierderilor financiare înregistrate și a reglementărilor locale referitoare la parcaje, ce afectează în mod substanțial activitatea societății, s-a decis sistarea activității desfășurate de Spark în România, urmând ca, în perioada imediat următoare, societatea să inițieze demersurile necesare închiderii societății.

De la lansarea noastră, în 2019, am fost onorați să avem alături o comunitate dedicată, gata să facă schimbări de mentalitate și rutine, pentru a avea un oraș mai verde, cu emisii reduse de CO2 și mai puțin zgomot.

Decizia de închidere a fost luată în contextul unui mediu de business nefavorabil și în lipsa unui sprijin concret al autorităților locale pentru soluțiile de transport public alternativ, eco-friendly, printre care amintim și introducerea taxei de parcare pentru companiile care au în portofoliu vehicule electrice și desfășoară activități de car-sharing.

ULTIMA ORĂ - VIDEO&FOTO Transportatorii au pornit în marș spre București cu nemulțumiri, luând și fermieri după ei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - VIDEO&FOTO Transportatorii au pornit în marș spre București cu nemulțumiri, luând și fermieri după ei

Încetarea oferirii serviciilor SPARK se face în conformitate cu punctul 11.9 din Termenii și Condițiile Generale: „Oricare dintre Părți are dreptul de a denunța unilateral Contractul de prestări de servicii, fără a fi necesară intervenția instanței și/sau a altei autorități, precum și fără orice procedură prealabilă, cu excepția unei notificări scrise, comunicate celeilalte părți, cu 14 zile calendaristice înainte” pe care le poți consulta și aici și cu pct. 4.2.4 din Termenii și Condițiile aferente Planurilor de Membru, afișate în aplicația de mobil: „Spark va avea dreptul de a rezilia prezentul acord atunci când termenii și condițiile generale pentru închirierea vehiculelor SPARK dintre client și SPARK încetează”.

În perioada 15 ianuarie – 1 februarie 2024, ofertele SPARK pe termen lung vor fi restricționate progresiv. De asemenea, achiziționarea abonamentelor de membru nu va mai fi disponibilă. Toți utilizatorii care dețin planuri de membru active, a căror perioadă de valabilitate expiră după data de 1 februarie 2024, vor primi, în cont, contravaloarea perioadei achitate, rămasă neutilizată.

Dacia lansează în Franța \ CITEȘTE ȘI Dacia lansează în Franța "Programul Zen", cu garanție de 7 ani

Din păcate, povestea SPARK se încheie aici, iar noi dorim să îți mulțumim pentru susținerea oferită de-a lungul timpului. A fost o călătorie minunată pe care am parcurs-o împreună, prin care am încercat să protejăm mediul și să transformăm mobilitatea urbană”, este mesajul companiei.

Retragerea este planificată pentru luna viitoare.
 
 
"Această sumă este destinată acoperirii parțiale a costurilor apărute în urma Hotărârii 706/22.12.2022 a Consiliului General al Municipiului București.
FOTO \ CITEȘTE ȘI FOTO "Revoluție" la STB - Apar panourile digitale în stații, ca în țările dezvoltate

Dacă până la data de 1 Ianuarie 2023 toate vehiculele electrice puteau parca gratuit pe locurile oferite de Compania Municipală Parking București, noul document exclude din categoria beneficiarilor autoturismele electrice “utilizate în baza unui contract de utilizare în sistem de partajare prin platforme digitale”.

Odată cu implementarea Hotărârii, în cazul în care veți găsi în parbriz un document intitulat “Notă de constatare și înștiințare de plată..”, vă rugăm să faceți o poză pe care să o încărcați în aplicație, apoi să lăsați documentul original în torpedoul mașinii înainte să vă continuați călătoria.
 
Vehiculele pot fi parcate, în continuare, în spațiile gestionate de Compania Municipală Parking București.
 
Dorim să vă mulțumim pentru înțelegerea acordată și vă asigurăm că efectuăm toate demersurile pentru revenirea la cadrul normal de reglementare a folosirii parcărilor publice", era mesajul companiei.
 
Spark este o firmă lituaniană de car sharing cu activități în mai multe orașe din Europa, ca Sofia, Plovdiv, București sau Vilnius.

Compania lituaniană a fost fondată de Nerijus Dagilis în 2016, în Lituania. În 2017, compania a intrat și pe piața din Bulgaria, unde a făcut un parteneriat cu o companie locală ce instalează stații de încărcare, Eldrive.

Pe piața din România, Spark este prezentă din 2019. În august 2020, compania a anunțat un parteneriat cu Renault.

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
viewscnt
Afla mai multe despre
spark
cristian prichea
masini electrice