Muncitorii de la o fabrică Boeing din nordul orașului Charleston, în Carolina de Sud, ar fi fost presați să accelereze producția, iar conducerea ar fi ignorat plângerile angajaților legate de posiibile riscuri de siguranță și defecte, potrivit unui articol publicat de publicația The New York Times, preluat de CNBC.
de siguranță și defecte, potrivit unui articol publicat de The New York Times, preluat de CNBC.
După intervievarea a peste 12 foști și actuali angajați ai fabricii Boeing, care produce avioane 787 Dreamliner, și analizarea a ”sute de pagini de emailuri interne, documente corporative și date federale”, publicația a relatat sâmbătă că investigația sa ”dezvăluie o cultură care pune mai mult preț pe rapiditatea producției decât pe calitate”, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI Etapele construirii Autostrăzii UniriiAngațații Boeing au făcut numeroase plângeri referitoare la siguranță la autoritățile federale, de la practicile de producție de calitate inferioară la uitarea unor scule sau resturi în avioane, iar muncitorii au spus că au fost presați să nu raporteze autorităților aceste nereguli.
Potrivit investigației, angajații Boeing de la fabrica respectivă au instalat componente defecte pe avioane, iar unele avioane au efectuat teste de zbor cu deșeuri sau scule în motoare sau în coadă, creând posibile riscuri de siguranță.
Boeing a negat problemele existente în producția avioanelor Dreamliner, iar compania a anunțat că echipele fabricii “Boeing din Carolina de Sud produc la cea mai ridicată calitate din istoria” sa, potrivit unui comunicat transmis The New York Times.
Cu toate acestea, publicația a relatat că cel puțin un operator aerian important, Qatar Airways, a fost nemulțumit de problemele de producție, în special la fabrica Boeing din Carolina de Sud, optând din 2014 să cumpere avioane Dreamliner numai de la o altă fabrică a Boeing.
Articolul ridică întrebări legate de procesul de producție a avionului 787 Dreamliner într-o perioadă în care compania este deja investigată, inclusiv într-o investigație penală federală, referitor la procesul de certificare a avionului Boeing 737 Max.
Investigațiile respective au fost declanșate după prăbușirea a două avioane 737 Max, unul în Indonezia, în toamna anului trecut, și un altul în Ethiopia, în luna martie.