Tesla a prezentat luni detaliile tehnice ale unui cip aflat în centrul strategiei în domeniul vehiculelor autonome a directorului general al companiei, Elon Mosk, care încearcă să arate că investițiile uriașe ale productorului auto pe acest segment vor da rezultate, transmite Reuters.
Producătorii auto, companiile mari de tehnologie și o serie de startup-uri dezvoltă vehicule autonome, între care Waymo, divizie a grupului Alphabet, și Uber Technologies, dar analiștii consideră că va dura ani de zile până când aceste sisteme vor fi gata să fie utilizate, scrie News.ro.
Musk anticipa anterior că până în 2018 automobilele vor ”duce singure pasagerii de acasă până la serviciu fără ca aceștia să atingă ceva în mașină”.
CITEȘTE ȘI Germania vrea să stimuleze vânzările de mașini electrice prin extinderea subvențiilorAutomobilele Tesla încă mai au nevoie de intervenție umană și nu sunt complet autonome, potrivit standardelor din industrie.
Prezentarea web adresată investitorilor a început cu o descriere amănunțită a celui mai nou cip proiectat de companie pentru vehiculele autonome, dezvoltat de companie din 2016, făcută de directorul programului AutoPilot, Pete Bannon.
Musk, aflat pe scenă alături de Bannon, l-a întrerupt o dată pentru a adăuga: ”Orice componentă s-ar defecta, mașina va continua să funcționeze”.
Tesla a proiectat cel mai bun cip pentru vehicule autonome din lume, în pofida improbabilității ca o companie fără experiență în domeniul cipurilor să facă acest lucru, a spus Musk.
”Toate mașinile produse acum au acest computer. Toate mașinile Tesla produse acum au tot ceea ce este necesar pentru conducerea autonomă. Tot ce este de făcut este îmbunătățirea software”, a arătat Musk.
Acțiunile Tesla nu au fost influențate e acest anunț, fiind în continuare în scădere cu 3,5%.
Automobilele Tesla au fost implicate în mai multe accidente, unele fatale, care au avut loc în timp ce era utilizat sistemul AutoPilot al companiei. Sistemul are control automat al direcției și navigației, dssr necesită atenția la volan a șoferului. Tesla a fost criticată de asociații pentru siguranță pentru că nu a explicat clar necesitatea ca șoferul să țină mâinile pe volan.
Tesla susține că automobilele sale au harware-ul necesar pentru conducere autonomă în majoritatea circumstanțelor, iar Musk a afirmat în februarie că este sigur că Tesla va fi complet echipată pentru conducere autonomă în 2019, cu toate că șoferii vor trebui în continuare să fie atenți, până la îmbunătățirea siguranței sistemului.