TAROM - pierderi de peste 208 milioane lei în primul semestru

TAROM - pierderi de peste 208 milioane lei în primul semestru
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 13 sep 2022

Compania națională aeriană TAROM a înregistrat în primul semestru al anului 2022 o pierdere de 208,7 milioane lei (de la un minus de 176,3 milioane lei în perioada similară a anului precedent), la afaceri de peste 453 milioane lei (232 milioane lei în S1 din 2021).

Profit.ro a relatat recent că TAROM a înregistrat în primul semestru al anului 2022 un grad de încărcare a curselor regulate externe și interne general de 79%, față de 63% în perioada similară a anului 2021.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform acelorași date, perioada de concedii a accelerat această creștere, astfel încât, pentru luna iunie 2022, același indicator general de eficiență (Load Factor - LF) a atins valoarea de 87%, față de 63% în aceeași lună a anului 2021.

VIDEO & FOTO Skoda și-a lansat noul logo și noul limbaj de design, odată cu conceptul Vision 7S, cu multe trimiteri către Dacia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Skoda și-a lansat noul logo și noul limbaj de design, odată cu conceptul Vision 7S, cu multe trimiteri către Dacia

Astfel, pentru cursele regulate externe a fost întregistrat în luna iunie un grad de încărcare de 88%, iar pentru cursele regulate interne a fost înregistrat un grad de încărcare de 86%.

TAROM, ca de altfel întreaga industrie aviatică, traversează o perioadă de mari dificultăți economico-financiare, nu doar ca urmare a efectelor pandemłei de Covid-19, ci și ca urmare a stării de război din țara vecină, Ucraina, cu efecte globale economico-sociale. 

FOTO Chinezii de la BYD au anunțat modelele cu care intră în Europa: două SUV-uri și o limuzină CITEȘTE ȘI FOTO Chinezii de la BYD au anunțat modelele cu care intră în Europa: două SUV-uri și o limuzină

În plus, compania se află în prezent în plin proces de restructurare și reorganizare, urmând un plan de măsuri de reducere a costurilor, de evaluare și redimensionare a personalului, de optimizare a flotei și restructurare a rețelei de rute.

Totodată, compania, care înregistrează pierderi de mai bine de 13 ani, se află în imposibilitatea de a accepta revendicările Sindicatului Unit TAROM (SUT), care amenință cu greva de avertisment. Propunerea conducerii companiei este majorarea valorii tichetelor de masă de la 10 la 30 de lei și acordarea unor majorări salariale către categoriile prioritare de salariați, în limita fondului de salarii aprobat prin bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
pasageri
încărcare
grad
creștere