Șefa uneia dintre cele mai tinere companii auto spune că strategia Europei de trecere la mașini electrice în 2035 va eșua. „Cursa cu un singur cal”

Șefa uneia dintre cele mai tinere companii auto spune că strategia Europei de trecere la mașini electrice în 2035 va eșua. „Cursa cu un singur cal”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2024

Șefa uneia dintre cele mai tinere companii auto din Europa, Lynn Calder, de la Ineos Automotive, este sceptică în privința strategiei de electrificare a Europei, care ar trebui să atingă apogeul în 2035, când vor fi interzise mașinile cu emisii de CO2, ceea ce înseamnă automat că vor fi interzise mașinile cu combustie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Cursa cu un singur cal” este numită strategia Europei și a Marii Britanii pentru autovehicule fără emisii, o cursă care urmărește impunerea completă, în 2035, a propulsiei complet electrice pentru toate automobilele noi. Lynn Calder, CEO al Ineos Automotive, o companie tânără, înființată de celebrul miliardar Jim Ratcliff, nu crede în această strategie și susține că va eșua. Lynn, probabil singura CEO femeie din industria auto europeană, este de părere că o politică multi-energie ar fi fost mult mai normală.

VIDEO Umbrărescu se pregătește să intre cu utilajele pe alte proiecte din Moldova, prin înscrierea la cât mai multe licitații CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu se pregătește să intre cu utilajele pe alte proiecte din Moldova, prin înscrierea la cât mai multe licitații

Ineos are propria strategie de electrificare, care cuprinde lansarea unui model complet electric în următorii trei ani, numit Fusilier. Mașina a fost prezentată deja sub forma unui concept, dar mai are până când va putea fi lansată în versiunea de serie. Dar șefa Ineos este de părere că Uniunea Europeană și guvernul Marii Britanii nu ar trebui să impună strategia tehnologică a companiilor, ci doar să reglementeze unele domenii. Referirea ar putea fi la posibilitatea ca motoarele care funcționează cu combustibili sintetici să fie permise după 2035, însă discuția se oprește deocamdată la prețul acestor combustibili, care nu vor putea fi cumpărați de toată lumea, dacă nu se ieftinesc.

Anterior, unul dintre șefii Porsche, Lutz Meschke, CFO al constructorului german, a afirmat că termenul 2035 ar putea fi modificat, iar omologul său de la Mercedes, Harald Wilhelm, a spus și el că în 2025 va avea loc o revizuire a termenului 2035, bazată pe situația pieței de mașini electrice. Ultima afirmație a fost făcută în contextul frânării pieței de automobile electrice, în Europa și în SUA, ca urmare a reticenței clienților în fața autonomiei reduse, a rețelei de încărcare insuficiente și, mai ales, a prețurilor foarte mari ale mașinilor cu baterii.

Daimler și Volvo Group semnează un acord pentru dezvoltarea în comun a unei platforme. Mașini bazate pe software CITEȘTE ȘI Daimler și Volvo Group semnează un acord pentru dezvoltarea în comun a unei platforme. Mașini bazate pe software

Ineos este o companie înființată cu un singur scop inițial, acela de a produce o mașină capabilă să ruleze în off-road, care să acopere golul lăsat de Land Rover Defender clasic. Între timp, ambițiile companiei au crescut, având în portofoliu un pickup cu mai multe versiuni de caroserie și un SUV, iar acum oferind presei posibilitatea de a testa o versiune cu propulsie de tip fuel-cell, deocamdată doar sub formă de prototip.

De asemenea, compania a început dezvoltarea unei propulsii hibrid, care să ofere emisii mai scăzute mașinilor sale, dar și să elimine complet anxietatea de autonomie, regăsită la cei care cumpără mașini electrice. În același timp, prețul unui hibrid este net superior față de o electrică.

Proprietarul companiei, miliardarul Jim Ratcliffe a afirmat anterior că susține strategia SUA de electrificare, una mai relaxată din punct de vedere al limitărilor. "În America, ei nu forțează o singură soluție, ci lasă la dispoziția consumatorilor o serie de opțiuni".

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! În fiecare seară, un DJ  va întreține atmosfera pe insulă, iar miercuri, pe 26 iunie, la ora 21 00, va concerta Ruby.

Evenimentul este susținut de Betano și Hidroelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
ineos
electrificare
interzicere masini combustie
ratcliff