Ministerul Transporturilor va realiza investiții în infrastructura Portului Constanța pentru a crește capacitatea de preluare a reziduurilor petroliere, a apelor uzate și a reziduurilor de marfă generate de nave, măsuri necesare pentru protecția mediului, banii provenind din fonduri externe nerambursabile și de la buget.
Investițiile vizează infrastructura pentru acostarea navelor tehnice, formată dintr-un cheu nou de 170 de metri și infrastructură portuară, teritoriu câștigat asupra mării, de 4.370 metri pătrați, a anunțat Ministerul Transporturilor.
Totodată, va fi construitp o suprastructură pentru servicii conexe navelor tehnice, formată dintr-o platformă și un terminal de colectare, stocare și tratare ape reziduale, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Durata de realizare a proiectelor este estimată între un an și 16 luni.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acceste investiții, prin ordin de ministru.
Banii necesari provin din fonduri externe nerambursabile și din surse bugetare, prin programul Mecanismul de Interconectare a Europei (CEF), de la care a obținut finanțare în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte din anul 2016.
CITEȘTE ȘI Oslo va interzice circulația vehiculelor diesel, pentru a reduce poluareaCompania care administrează portul Constanța, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC) a lansat recent un proiect în valoare de peste 12,6 milioane de euro, prin care își propune, printre altele, realizarea unei noi instalații de tratare a apelor uzate de la nave și achiziționarea unei nave tanc pentru colectarea deșeurilor provenite de la nave, proiectul urmând să fie încheiat peste trei ani.