Ministrul Transporturilor, despre introducerea unei taxe de autostrăzi în România

Ministrul Transporturilor, despre introducerea unei taxe de autostrăzi în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că nu va fi de acord cu taxarea șoferilor care circulă pe autostrăzi în condițiile în care nu există ”o autostradă cap-coadă de când intri în România și până ieși”.

”Eu cred că e un lucru absolut decent și absolut corect. Intri la Nădlac și te-ai dus până la Constanța, da, pentru că peste tot în lumea asta se pot întâmpla lucrurile astea. Dar asta urmare a unei discuții care va avea loc din 2026 încolo. Până atunci mi se pare că e prea mult să cerem și să se ceară asemenea taxă”, a explicat el, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Angajații Dacia primesc cadou acțiuni Renault CITEȘTE ȘI Angajații Dacia primesc cadou acțiuni Renault
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sorin Grindeanu a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă, la Timișoara, dacă vor fi introduse taxe pentru autostrăzi.

”Asta este o chestiune pe care vreau să o înțelegeți exact așa cum o spun. Niște domni, deștepți în ghilimele, înaintea noastră au făcut un PNRR care scârție pe la multe încheieturi, așa cum bine știți. Nu doar pe domeniul acesta, știți procentele cu pensii și foarte multe lucruri pe care unii tineri frumoși și liberi s-au gândit să le pună în acel PNRR. Printre punctele pe care le-au trecut acolo, în PNRR, e și taxarea românilor începând cu 2026, la kilometru, pentru cei care transportă marfă”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El a adăugat că nu va fi de acord cu taxarea românilor atâta timp cât nu există o autostradă de la intrarea în România până la ieșirea din țară.

”Vreau să vă spun că nu o să fiu de acord, indiferent în ce postură mă voi afla în anii viitori să taxăm românii și nu doar românii, și străinii atâta timp cât nu avem o autostradă cap-coadă de când intri din România și până când ieși. Eu cred că e un lucru absolut decent și absolut corect. Intri la Nădlac și te-ai dus până la Constanța, da, pentru că peste tot în lumea asta se pot întâmpla lucrurile astea. Dar asta urmare a unei discuții care va avea loc din 2026 încolo. Până atunci mi se pare că e prea mult să cerem și să se ceară asemenea taxă”, a explicat Sorin Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sorin grindeanu
taxa
autostrada