Încă o demisie de top la Stellantis: fostul șef al mărcii Jeep a părăsit compania

Încă o demisie de top la Stellantis: fostul șef al mărcii Jeep a părăsit compania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 iun 2024

Jim Morrison, cel care a condus timp de aproape cinci ani marca Jeep, pe piața din SUA, a plecat din Stellantis, mărind lista demisiilor din această companie.

Reprezentanții Stellantis au anunțat că Jim Morrison, fostul șef al Jeep, a demisionat din Stellantis la sfârșitul lunii mai, după ce fusese mutat în poziția de director al Jeep Performance Parts.

Urmărește-ne și pe Google News

Jim Morrison a condus Jeep în America de Nord din 2019 până la finalul lui 2023, când a fost schimbat din funcție și numit la conducerea noii divizii Jeep Performance Parts. În locul său a fost numit Antonio Filosa, iar la conducerea Jeep Performance, William Peffer, CEO Maserati pentru America de Nord.

Plecarea lui Morrison se înscrie într-o serie de demisii la vârf din Stellantis, între care Tim Kuniskis, CEO al Dodge și Ram, Jason Stoicevich, director vânzări pe piața din SUA, Richard Schwarzwald, director pentru satisfacția clienților, precum și Mark Stewart, COO Stellantis North America.

ULTIMA ORĂ Martin Sanders, șeful Ford în Europa, s-a mutat la Volkswagen CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Martin Sanders, șeful Ford în Europa, s-a mutat la Volkswagen

Jim Morrison a lucrat pentru Chrysler încă din 1995, iar după crearea Fiat Chrysler a condus marca Ram, timp ce trei ani, fiind creditat cu creșterea calității și imaginii acestei mărci. Schimbarea din funcția de CEO al Jeep USA a venit după cinci ani de scădere a vânzărilor. La crearea Stellantis, el a fost menținut în pozița deținută.

În pofida succesului din ce în ce mai mare la nivel internațional, Jeep a înregistrat un declin susținut în SUA, principala sa piață, având cu 44% mai puține mașini vândute în 2023, față de 2018, respectiv 643.000 de vehicule, față de 972.300. De altfel, volumul vândut anul trecut pe piața americană a fost cel mai slab din ultimii 11 ani, pentru celebra marcă, deși gama s-a a fost extinsă cu noi modele, inclusiv hibride și chiar electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeep
jim morrison
vanzari jeep