GM declanșează concedieri. Și-a redus estimarea producției de mașini electrice

GM declanșează concedieri. Și-a redus estimarea producției de mașini electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

General Motors concediază peste 1.000 de angajați salariați la nivel global din divizia sa de software și servicii, în urma unei revizuiri pentru a eficientiza operațiunile unității, relatează CNBC.

Disponibilizările, inclusiv aproximativ 600 de locuri de muncă la campusul tehnologic al GM de lângă Detroit, au loc la mai puțin de șase luni după schimbările conducerii care supraveghea operațiunile, inclusiv fostul director Apple, Mike Abbott, părăsind producătorul auto după mai puțin de un an, în martie, din motive de sănătate, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cât costă bateriile de pe mașinile electrice și hibride ale Dacia și Renault. Spring, cel mai mic preț pe kWh, Jogger, cel mai mare CITEȘTE ȘI Cât costă bateriile de pe mașinile electrice și hibride ale Dacia și Renault. Spring, cel mai mic preț pe kWh, Jogger, cel mai mare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Pe măsură ce construim viitorul GM, trebuie să simplificăm pentru viteză și excelență, să facem alegeri îndrăznețe și să acordăm prioritate investițiilor care vor avea cel mai mare impact. Ca urmare, reducem anumite echipe din cadrul organizației Software și Servicii. Suntem recunoscători celor care au ajutat la stabilirea unei fundații puternice care poziționează GM să conducă în continuare”, a spus un purtător de cuvânt al GM într-o declarație trimisă prin e-mail.

GM a refuzat să dezvăluie numărul complet de disponibilizări, dar o sursă familiarizată cu chestiunea, care a refuzat să fie numită deoarece informațiile sunt private, a confirmat că peste 1.000 de angajați salariați vor fi disponibilizați, inclusiv 600 în Warren, Michigan.

Angajații afectați au fost anunțați luni dimineață.

FOTO Start pentru un nou drum de mare viteză în România CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru un nou drum de mare viteză în România

Disponibilizările reprezintă aproximativ 1,3% din forța de muncă salariată globală a companiei, de 76.000 la sfârșitul anului trecut. Aceasta include aproximativ 53.000 de angajați salariați din SUA.

Reducerile au loc pe măsură ce producătorii de automobile încearcă să reducă costurile și, în multe cazuri, numărul de angajați, pe fondul temerilor privind o scădere a industriei - și pe măsură ce cheltuie miliarde de dolari pe piețele emergente, cum ar fi vehiculele complet electrice și așa-numitele vehicule definite de software.

Software-ul, în special monetizarea acestuia, a reprezentat un accent major pentru producătorii de automobile, inclusiv GM, deoarece analizează oportunități de venituri recurente, cum ar fi abonamentele, pentru a crește profiturile.

FOTO Start pentru construcția unui nou nod rutier CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru construcția unui nou nod rutier

Divizia de software și servicii acoperă o mare varietate de domenii pentru producătorul de automobile, inclusiv infotainment, marca sa OnStar și domenii emergente, cum ar fi abonamentele și alte caracteristici și dezvoltare ale vehiculului.

Doi directori ai GM – Baris Cetinok și Dave Richardson – i-au succedat lui Abbott, care a fost numit primul vicepreședinte executiv al software-ului GM în mai 2023.

Ei au sediul la Centrul Tehnic GM Mountain View din California.

Două mari companii din China au refuzat să participe la Salonul Auto de la Paris. Revin în schimb mărcile germane, iar Dacia Bigster va fi vedetă CITEȘTE ȘI Două mari companii din China au refuzat să participe la Salonul Auto de la Paris. Revin în schimb mărcile germane, iar Dacia Bigster va fi vedetă

Cetinok, un director veteran de software, este vicepreședinte senior pentru managementul produselor software și serviciilor, managementul programelor și design. El supraveghează echipele responsabile pentru proiectarea foii de parcurs software a GM și procesul de dezvoltare, lansare și îmbunătățire a programelor software.

Richardson, vicepreședinte senior al ingineriei software și serviciilor GM, conduce ingineria software, inclusiv domenii precum platformele încorporate, produsele digitale, soluțiile comerciale și sistemele avansate de asistență pentru șofer, cum ar fi Super Cruise de la GM.

În iunie, compania și-a redus prognoza anuală referitoare la producția sa de vehicule electrice și a anunțat un nou plan de răscumpărare de acțiuni, în valoare de 6 miliarde de dolari, deoarece producătorul de automobile beneficiază de cererea pentru modelele sale pe benzină.

GM estimează acum că nivelul superior al producției sale de vehicule electrice din 2024 va fi de 250.000 de unități, în scădere față de o estimare anterioară de 300.000 de unități, a declarat directorul financiar al producătorului de automobile, Paul Jacobson, în cadrul Deutsche Bank Global Auto Industry Conference.

FOTO Hyundai prezintă primele imagini cu modelul electric care va rivaliza cu Dacia Spring CITEȘTE ȘI FOTO Hyundai prezintă primele imagini cu modelul electric care va rivaliza cu Dacia Spring

Anul trecut, GM a anunțat o răscumpărare de acțiuni în valoare de 10 miliarde de dolari, în urma încheierii unui nou contract de muncă costisitor cu United Auto Workers (UAW).

”Suntem foarte concentrați pe profitabilitatea afacerii noastre cu vehicule alimentate cu benzină, creștem și îmbunătățim profitabilitatea afacerii noastre cu vehicule electrice”, a spus CFO Paul Jacobson, adăugând că compania va continua să returneze capital acționarilor.

Directorul financiar al Ford Motor, John Lawler, a declarat în cadrul aceleiași conferințe că producătorul auto este pe cale să-și livreze planul de reducere a costurilor de 2 miliarde de dolari și a adăugat că va realiza acest lucru prin modificări de materiale și design.

GM nu a oferit un interval de timp pentru cea mai recentă răscumpărare de acțiuni, dar a spus că această măsură îi va permite ”să racumpere oportunist acțiuni”, după finalizarea planului existent.

Acțiunile GM au fost sub presiune în cea mai mare parte a anului 2023, deoarece s-a confruntat cu greva UAW și probleme la unitatea sa de vehicule autonome Cruise.

CEO-ul Mary Barra a recunoscut în apelurile anterioare privind veniturile că acțiunile companiei, care au închis luni la 47,57 USD, au fost o dezamăgire de la IPO-ul lor din 2010.

„Green Deal” va fi reevaluat după victoria dreptei în Europa. Interzicerea mașinilor cu combustie va fi anulată. Manfred Weber, liderul PPE: \ CITEȘTE ȘI „Green Deal” va fi reevaluat după victoria dreptei în Europa. Interzicerea mașinilor cu combustie va fi anulată. Manfred Weber, liderul PPE: "A fost o greșeală"

Acțiunile companiei, care are o capitalizare de piață de aproape 54 de miliarde de dolari, au crescut marți cu aproximativ 1%.

Titlurile companiei au crescut cu aproximativ 50% de când GM a anunțat răscumpărarea de acțiuni de 10 miliarde de dolari, la sfârșitul lunii noiembrie.

Grupul Și-a majorat dividendul cu 33%, la 12 cenți pe acțiune, în ianuarie.

Ford Motor s-a angajat, de asemenea, să returneze 40% până la 50% din fluxul său de numerar investitorilor și a anunțat în februarie un dividend suplimentar de 18 cenți pe acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
gm
acțiuni
vehicule electrice