Germania vrea să angajeze lucrători străini, pe perioadă determinată, pentru a pune capăt haosului de pe aeroporturi

Germania vrea să angajeze lucrători străini, pe perioadă determinată, pentru a pune capăt haosului de pe aeroporturi
scris 26 iun 2022

Germania urmează să angajeze lucrători din străinătate pentru a pune capăt haosului de pe aeroporturile germane, care se confruntă cu o lipsă de personal și anulări de zboruri în lanț, odată cu apropierea vacanței, anunță miniștri germani, relatează AFP.

”Guvernul prevede să permită intrarea de personal străin, de care este nevoie urgent, la muncă temporară în Germania”, anunță, într-un editorial în ediția de duminică a tablodului Bild, ministrul german al Muncii Hubertus Heil.

Urmărește-ne și pe Google News

”Angajatorii este necesar să plătească un salariu convențional și să pună la dispoziție locuințe decente pe perioadă temporară”, anunță ministrul social-democrat, care dă asigurări că nu este vorba despre ”dumping social”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Navrom a suspendat cursele de pasageri și de mărfuri către Delta Dunării, rămasă fără fonduri din cauza întârzierii încasării subvențiilor de la stat pentru transportul locuitorilor Deltei CITEȘTE ȘI Navrom a suspendat cursele de pasageri și de mărfuri către Delta Dunării, rămasă fără fonduri din cauza întârzierii încasării subvențiilor de la stat pentru transportul locuitorilor Deltei

Guvernul nu precizează câți străini urmează să fie invitați să consolideze lucrătorii de pe aeroporturi, însă Bild estimează că ar putea fi vorba despre un număr cu ”patru cifre”, adică cel puțin 1.000.

La fel ca pe multe aeroporturi europene, reluarea traficului aerian după doi ani de perturbări din cauza pandemiei covid-19 nu a fost însoțită, pentru moment, de angajarea unor agenți noi.

Acestei situații i se adaugă absențe din cauza creșterii contaminărilor cu covid-19.

Aeroporturile germane se confruntăă în prezent cu o penurie de aproximativ 7.200 de profesioniști, potrivit unui studiu al Institului german de economie.

Această penurie antrenează anulări de zboruri în cascadă, ale companiei germane Lufthansa, și cozi lungi de așteptare la controale de securtate.

Ministrul german de Interne Nancy Faisait dă asigurări, la rândul său, tot în Bild, că nu se va face ”nicio concesie” în domeniul securității și precizează că ”auxiliarii care vin din străinătate (vor fi) angajați de exemplu la gestinarea bagajelor”.

Această stuație antrenează o ”neplăcere violentă” călătorilor, deplânge ministrul german al Protecției Consumatorului, Steffi Lemke (Verzi), care declară că ”se așteaptă de la companiile aeriene să-și îndeplinească obligațiile legale și să satisfacă cererile legitime ale pasagerilor în mod rapid și fără birocrație”.

Ea subliniază că aceste companii aeriene au obligația să-i informeze pe călători ce drepturi au și că pasageri au dreptul la o indemnizație în cazul unei anulări sau unei întârzieri de ultim moment a zborului.

Un membru al conducerii Lufthansa, Detlef Kayser, face însă un duș rece acestor speranțe, în cotidianul Die Welt.

El avertizează că ”nu va fi, din nefericire, deloc posibil să se obțină o îmbunătățire pe termen scurt, acum, adică în această vară”.

”Ne așteptăm ca situația să se normalizeze din nou în 2023”, declară acest reprezentant al Lufthansa, care a anulat peste 2.000 de zboruri în ultimele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
aeroport
blocaje
criza angajati