Primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru obiectivul de investiții ”Penetrație Prelungirea Ghencea - Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea”, valoarea investiției fiind de 122 de milioane de euro. Lucrările vor începe de luni, 9 septembrie, durata acestora fiind de 24 de luni.
Primarul General, Gabriela Firea, a semnat împreună cu reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane București, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrărilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro, scrie News.ro.
”Am semnat astăzi contractul pentru obiectivul de investiții «Penetrație Prelungirea Ghencea - Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea», un proiect esențial de fluidizare a traficului din zona! Mă bucur că, împreună cu specialiștii Primăriei Capitalei, reușim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani! Lucrările, care vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuției contractului este de 24 de luni!", a declarat Gabriela Firea.
CITEȘTE ȘI Aproape jumătate dintre vehiculele verificate în trafic de RAR în primul semestru, declarate neconformePrimarul General a mai explicat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigură parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă.
Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Rîde cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.
Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centură Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.
Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centură București.