Firma chineză de robotaxiuri WeRide urmărește o evaluare de până la 5 miliarde de dolari la listarea la bursa din SUA

Firma chineză de robotaxiuri WeRide urmărește o evaluare de până la 5 miliarde de dolari la listarea la bursa din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2024

Startup-ul de vehicule autonome din China WeRide urmărește să obțină o evaluare de până la 5,02 miliarde de dolari în oferta sa publică inițială (IPO) din Statele Unite, relatează Reuters.

Anunțul companiei referitor la IPO vine într-un moment în care administrația Biden este așteptată să propună interzicerea software-ului chinezesc în vehiculele autonome în Statele Unite, în săptămânile următoare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Ultimele imagini de pe autostrada Buzău - Focșani, unde Umbrărescu este în fază avansată CITEȘTE ȘI VIDEO Ultimele imagini de pe autostrada Buzău - Focșani, unde Umbrărescu este în fază avansată
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Tehnologia de conducere autonomă rămâne experimentală, iar companiile de robotaxiuri se confruntă cu obstacole tehnice și de reglementare.

China, totuși, aprobă un număr mare dee studii experimentale, în comparație cu Statele Unite.

WeRide, cunoscut pentru taxiurile autonome, furgonetele, autobuzele și măturatorii de străzi, își propune să atragă până la 119,4 milioane de dolari în IPO, prin oferirea a 6,45 milioane de acțiuni depozitare americane, la un interval de preț de 15,50 USD și 18,50 USD per acțiune.

De asemenea, anumiți investitori au fost de acord să achiziționeze acțiuni în valoare de 320,5 milioane USD la WeRide, într-un plasament privat simultan, sub rezerva finalizării IPO.

Astfel de investitori includ Alliance Ventures BV — fondul de capital de risc al Alianței Renault Nissan Mitsubishi — și JSC International Investment Fund SPC, printre altele.

Furnizorul german dec componente pentru automobile Robert Bosch GmbH și-a exprimat interesul de a cumpăra acțiuni WeRide în valoare de până la 100 de milioane de dolari vândute în cadrul IPO.

WeRide, fondată în 2017, dezvoltă tehnologii de conducere autonomă și efectuează teste de circulație în 30 de orașe din șapte țări.

Ar fi a doua companie importantă din China care va solicita listarea în SUA în acest an. În mai, producătorul de vehicule electrice Zeekr a debutat la Bursa de Valori din New York și acțiunile sale se tranzacționează cu 35,6% sub prețul său de ofertă.

Hyundai e anchetată în SUA pentru centuri de siguranță CITEȘTE ȘI Hyundai e anchetată în SUA pentru centuri de siguranță

Numărul IPO-urilor chinezești din SUA a scăzut în ultimii câțiva ani, după ce gigantul de transporturi auto Didi Global a fost forțat să renunțe la listare în 2022, în urma reacțiilor autorităților de reglementare chineze.

WeRide a raportat o pierdere netă de 881,7 milioane de yuani chinezi (123,04 milioane de dolari) pentru cele șase luni încheiate la 30 iunie, comparativ cu 723,1 milioane de yuani cu un an mai devreme.

Veniturile au fost de 150,3 milioane de yuani pentru perioada respectivă, comparativ cu 182,9 milioane de yuani cu un an mai devreme.

WeRide ar fi listată pe Nasdaq sub simbolul ”WRD”. Morgan Stanley, J.P. Morgan și China International Capital Corp sunt aranjori principali pentru IPO.

viewscnt
Afla mai multe despre
weride
robotaxiuri