Două soluții date de vameși pentru ieșirea din țară, spre Bulgaria

Două soluții date de vameși pentru ieșirea din țară, spre Bulgaria

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2024

Vameșii de la granița de sud a țării spun că există două puncte de trecere a frontierei care nu sunt folosite atât de des de românii care vor să ajungă în Bulgaria, relatează Agenția de presă Rador.

Reabilitarea Podului Giurgiu-Ruse în plin sezon de vacanțe le-a creat probleme turiștilor români care vor să plece în vacanță cu mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Mobilitate maximă: Toyota București Sud introduce test drive-ul la domiciliu CITEȘTE ȘI Mobilitate maximă: Toyota București Sud introduce test drive-ul la domiciliu
Urmărește-ne și pe Google News

În sezonul estival, 1,5 milioane de oameni folosesc Podul Prieteniei, însă de când au început reparațiile la pod, chiar dacă traficul nu este blocat în totalitate, acesta se desfășoară alternativ, pe un singur fir, iar timpii de așteptare la graniță s-au dublat.

În județul Constanța, cele mai aglomerate puncte de frontieră cu Bulgaria sunt cele de la Vama Veche, Negru Vodă și Ostrov, tranzitate într-o singură zi și de 60.000 de persoane.

Soluția este accesarea celorlalte două puncte de trecere, de la Lipnița și Dobromir, deschise pentru autoturisme în program 8.00 – 20.00, și unde timpii de așteptare sunt aproape zero.

Este o alternativă foarte bună și pentru turiștii care vin din țară, mai ales că au la dispoziție autostrada, spune purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Andrei Ene.

viewscnt
Afla mai multe despre
granita
bulgaria
vama