Creștere accelerată și inexplicabilă a înmatriculărilor de mașini noi din România

Creștere accelerată și inexplicabilă a înmatriculărilor de mașini noi din România
scris 13 aug 2019

Înmatriculările de autovehicule din România au avut o lună specială în iulie, cu o creștere de peste 50% în comparație cu luna iulie 2018, dar și cu luna anterioară.

O accelerare a înmatriculărilor de autovehicule a fost înregistrată în România în luna iulie, aparent inexplicabil. Au fost înregistrate în total 27.740 de vehicule, fiind consemnată atât o creștere față de luna anterioară, cât și față de iulie 2018 (42,53%). Segmentul de autoturisme este cel care a generat cea mai mare parte a acestei creșteri. Au fost înmatriculate 23.206 autoturisme, cu 52,57% mai multe decât în iulie 2018, dar cu o creștere foarte mare și față de iunie anul acesta, când erau înregistrate 14.082 de autoturisme. O explicație ar putea fi dată de plecările în concediu, românii alegând să-și înmatriculeze mașinile înainte de plecare și să nu mai aștepte cele trei luni, în care pot circula cu numere provizorii.  

Urmărește-ne și pe Google News

Pe segmentul de vehicule comerciale, creșterea a fost una mică, doar 2,82%, însă vehiculele comerciale ușoare, cea mai mare categorie, au fost înmatriculate 1.684 unități, cu aproape 20% mai multe ca anul trecut.

FOTO Dacia a introdus motorul 1.0 TCe 100 și în oferta din România. Duster rămâne mai ieftin în Franța decât la noi CITEȘTE ȘI FOTO Dacia a introdus motorul 1.0 TCe 100 și în oferta din România. Duster rămâne mai ieftin în Franța decât la noi

Cele mai multe autoturisme înmatriculate au fost cele ale mărcii Dacia, care înregistrează o creștere de 50% față de valorile de anul trecut, apoi Renault, cu 2.359 unități, cu o creștere foarte mare, 115%, și Skoda, cu 2.074 unități, 54,2% în plus. Dintre mărcile importante de pe piață, doar Mercedes-Benz a avut o scădere în iunie, 397 autoturisme, cu aproape 8% mai puține decât în 2018.

Pe primele șapte luni din acest an, volumul înregistrat a fost de 94.826 autoturisme înmatriculate, cu 25,97% mai multe ca anul trecut. Dacia este lider autoritar al pieței în acest an, cu 28.618 unități, 35% creștere, urmată de Renault, cu 8.546 unități, cea mai mare creștere din piață, 76%. Skoda, Ford, Volkswagen și Opel sunt următoarele clasate, cu mențiunea că Volkswagen rămâne cu cea mai mică creștere, aproape de o stagnare a vânzărilor și pierde astfel cotă de piață în favoarea competitorilor săi. Pe intervalul ianuarie - iulie sunt trei mărci care au înregistrat scăderi: KIA, Mercedes-Benz și Audi.

Pentru luna august este așteptată o scădere, cel puțin în comparație cu anul trecut, când era înregistrat un veritabil boom, generat de iminența introducerii WLTP.

Și pe segmentul de vehicule second-hand s-a înregistrat o creștere, chiar dacă una mică, de 2,29%, ceea ce înseamnă că și pentru cei care și-au adus automobile din Germania, rulate, a existat o motivație pentru a le înmatricula mai repede. Este pentru prima dată după multe luni când cresc înmatriculările de vehicule rulate din import. Pe întreg anul se menține o scădere în comparație cu anul trecut, de peste 5 procente. De la începutul anului au fost înmatriculate 258.000 de autoturisme second-hand din import.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
inmatriculari masini
vanzari auto romania