Cifra de afaceri în comerțul cu vehicule a crescut în luna ianuarie 2016 cu 16% față de luna corespunzătoare a anului trecut, însă a scăzut cu 21,5% față de luna precedentă, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică.
Astfel, cifra de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2016, comparativ cu luna ianuarie 2015 a înregistrat o creștere cu 16,0%, datorată creșterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+26,9%), activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (+12,4%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+4,2%) și la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+3,5%).
Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2016 a înregistrat pe total o creștere cu 15,2% față de luna ianuarie 2015.
Totodată, cifra afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2016, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 21,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-26,9%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-18,2%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-5,3%). Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor a crescut cu 20,5%.
CITEȘTE ȘI Porsche a obținut, în 2015, cele mai bune rezultate financiare din istoria companieiÎn schimb, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2016, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 1,9%.
Pe de altă parte, același comunicat al INS mai arată că activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna ianuarie 2016 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,0% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2015, provenită de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+21,5%), hoteluri și restaurante (+19,7%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+12,1%) și activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (+6,7%). Activitățile agențiilor turistice și tour-operatorilor au scăzut cu 3,8%.
Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2016 a crescut cu 13,9% comparativ cu luna ianuarie 2015.
În luna ianuarie 2016 față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 12,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activitățile agențiilor turistice și tour-operatorilor (-39,9%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-14,2%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-11,5%) și la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-0,7%). Activitățile de spălare, curățarea și vopsirea textilelor și blănurilor au crescut cu 1,1%.
Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2016 față de luna precedentă a înregistrat o creștere cu 0,5%.
Sursa: Agerpres