Ce cred producătorii chinezi de automobile: Europa rămâne atractivă cu tot cu taxe vamale

Ce cred producătorii chinezi de automobile: Europa rămâne atractivă cu tot cu taxe vamale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 aug 2024

Deși au fost introduse tarife vamale mai mari, piața auto din Uniunea Europeană rămâne atractivă pentru chinezi, după cum reiese din concluziile specialiștilor din această țară. Veniturile mari ale populației sunt principala atracție pentru companiile auto din China.

Cu tot cu taxe vamale care urcă până la 38% în unele cazuri, ceea ce înseamnă că, adunate cu taxele anterioare de 10%, acestea se apropie de 50%, Uniunea Europeană „rămâne o piață atractivă pentru producătorii de automobile din China”, după cum susține un profesor de economie de la Universitatea Politehnică din Hong Kong.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Începe lărgirea DN73, între Brașov și Fundata. Constructorul și-a adus deja primele utilaje CITEȘTE ȘI FOTO Începe lărgirea DN73, între Brașov și Fundata. Constructorul și-a adus deja primele utilaje
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Europa continuă să fie o piață cu perspective mari pentru producătorii de automobile din China, deoarece, pe de o parte, barierele tarifare din SUA sunt încă semnificativ mai mari și, pe de altă parte, pentru că presiunea concurențială pe piața internă chineză este în creștere, a explicat profesorul Fan Di, într-un interviu pentru „Asia Times”, citat de Automobilwoche.

„Companiile chineze de vehicule electrice nu vor renunța pe piața europeană pentru că oamenii din Uniunea Europeană câștigă mai mulți bani decât cei din țările în curs de dezvoltare”, a mai spus Fan.

FOTO & VIDEO Nissan lansează în SUA „Duster”-ul american, cu un preț foarte apropiat de modelul românesc CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Nissan lansează în SUA „Duster”-ul american, cu un preț foarte apropiat de modelul românesc

„Concurența pe piața chineză a vehiculelor electrice este destul de acerbă, deoarece producătorii auto locali reduc prețurile”, a explicat profesorul de economie. „De aceea, producătorii chinezi de vehicule electrice trebuie să plece în străinătate pentru a-și utiliza marile capacități de producție și pentru a se extinde în continuare.”

Fan Di a recunoscut că producătorii chinezi de vehicule electrice au un avantaj de cost. Aceștia ar trebui să răspundă la creșterile tarifare ale UE cu creșteri selective de preț. Cu toate acestea, acest lucru pune sub presiune intensificarea mobilității electrice în Europa și, prin urmare, încetinește abordarea obiectivelor UE în materie de climă. Taxele vamale (provizorii) în UE, care au crescut din 5 iulie, sunt semnificativ mai mici decât suprataxa de 100% pentru mașinile electrice chinezești introdusă de SUA în luna mai, ceea ce face Europa mult mai competitivă pentru chinezi.

CONFIRMARE FOTO România are o nouă companie aeriană CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO România are o nouă companie aeriană

China examinează în prezent posibile contramăsuri privind produsele din carne de porc și băuturile spirtoase din UE. Dacă negocierile în derulare nu duc la un acord, UE dorește să definitiveze în luna noiembrie majorările tarifelor, aplicate deocamdată provizoriu.

viewscnt
Afla mai multe despre
producători auto china
tarife vamale
pret masini china