BorgWarner, acord pentru pentru achiziția Delphi

BorgWarner, acord pentru pentru achiziția Delphi
scris 28 ian 2020

BorgWarner, producător de componente auto, în special cutii de viteze, este în discuții avansate pentru achiziția Delphi, competitor pe piața de componente auto, potrivit unui anunț oficial al companiei.

BorgWarner și Delphi Technologies negociază o preluare care să conducă la crearea unei entități mai puternice în procesul de tranziție la propulsia hibridă și complet electrică. BorgWarner a transmis un comunicat oficial prin care precizează că cele două companii "au intrat într-un acord pentru o tranzacție definitivă", în urma căruia BorgWarner va cumpăra Delphi Technologies. Tranzacția va evalua Delphi la aproximativ 3,3 miliarde de dolari. Achiziția urmărește "menținerea flexibilității de-a lungul propulsiei cu combustie, bibridă și electrică". În urma tranzacției, acționarii Delphi Technologies vor primi acțiuni BorgWarner la o rată fixă de 0,4534. După închiderea tranzacției, acționarii actuali ai BorgWarner vor deține aproximativ 84% din noua companie, în timp ce acționarii Delphi vor deține aproximativ 15%.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit comunicatului, BorgWarner și Delphi Technologies estimează că au generat 10,17 miliarde dolari și, respectiv, 4,36 miliarde dolari, vânzări nete. Sunt estimate sinergii de 125 milioane de dolari, până în 2023. 

Borg Warner a cumpărat în 2015 Remy International, aceasta fiind cea mai mare tranzacție a producătorului, cu o valoare de 950 milioane de dolari.

Renault și Nissan mai fac un pas pentru reactivarea alianței CITEȘTE ȘI Renault și Nissan mai fac un pas pentru reactivarea alianței

Ambele companii sunt afectate de declinul pieței de autovehicule cu propulsie tradițională, cu motoare cu ardere internă și transmisii sofisticate, în condițiile în care motoarele electrice și sistemele de transmisie ale acestora nu doar că sunt mai simple, dar sunt construite de companiile auto în propriile uzine. Pentru a rămâne pe piață, producătorii de componente au fost nevoiți să facă investiții masive în noi produse, în special pentru motorizări hibride.

Delphi Tecnhologies a fost creată în 2017, prin spargerea Delphi Automotive. Partea care s-a separat a fost denumită Aptiv, fiind specializată în noi tehnologii de siguranță și soft pentru mașini autonome. Delphi Technologies a păstrat activitățile cu motoare și transmisii. Delphi Automotive a aparținut, până în 1998, General Motors, fiind la acel moment cel mai mare producător de componente auto din lume.

Borg Warner este unul dintre cei mai vechi producători de cutii de viteze din lume, având o istorie de aproape 100 de ani. Este o companie americană, listată, fiind în prezent mult mai mare decât Delphi, din punct de vedere al cifrei de afaceri (10 miliarde dolari, în 2018, față de aproape 4 milioane de dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
borgwarner
delphi
industria auto
achizitie delphi