Banca Transilvania a anunțat, miercuri, că a lansat în Iași, alături de PTP Online și Compania de Transport Public, aplicația 24pay, prin care elevii și studenții pot plăti serviciile de transport în comun cu ajutorul telefoanelor mobile.
Mai mult decât atât, biletele și abonamentele achiziționate astfel sunt la prețuri reduse, cu discount de 50% sau 100%, scrie News.ro.
”Lansarea vine după popularitatea înregistrată deja de 24pay în Iași, unde, din august și până în prezent, au fost achiziționate peste 70.000 de bilete și abonamente prin intermediul aplicației. Partenerii acestei inițiative extind astfel adresabilitatea facilității de a plăti cu telefonul mobil, prin oferirea de reduceri celor peste 100.000 de elevi și studenți care învață în Iași”, se arată în comunicat.
CITEȘTE ȘI Belgienii de la WDP și BEI au semnat un acord pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euroPlățile pentru achiziția biletelor sau abonamentelor sunt derulate prin soluția de plată cu cardul pusă la dispoziție de Banca Transilvania.
BT și PTP Online – compania care a dezvoltat aplicația 24pay și membră a grupului de firme Ecco Group Development – și-au propus să contribuie împreună la dezvoltarea serviciilor online în domeniul transportului public, o arie mai puțin acoperită în România.
Facilitatea a fost lansată în următoarele orașe, alături de Iași: Arad, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Timișoara și Sibiu.
”Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store. Este necesară înrolarea în 24pay a unui card Visa sau Mastercard, emis de oricare bancă. Pentru a beneficia de discount, studenții și elevii trebuie să aibă, de asemenea, cardul de reducere ElStudis, care poate fi obținut de la instituția de învățământ la care aceștia învață sau de la Compania de Transport Public Iași”, se arată în comunicat.
Prin scanarea codului QR de pe cardul ElStudis cu aplicația 24pay, elevii și studenții vor ajunge direct pe pagina de selecție a biletului sau abonamentului, așa încât nu mai este necesară scanarea codului QR afișat în stații sau în mijloacele de transport în comun, cum este în cazul altor tipuri de utilizatori, potrivit companiei.