Autorităție de reglementare din întreaga lume vor investiga Uber Technologies pentru felul în care a tratat compromiterea datelor confidențiale ale clienților, în urma unui atac al hackerilor produs anul trecut, transmite Reuters.
În Uniunea Europeană, autoritatea pentru confidențialitatea datelor va discuta acest caz săptămâna viitoare și ar putea crea o comisie pentru coordonarea investigațiilor naționale, scrie News.ro.
Uber a anunțat marți că a plătit hackerilor 100.000 de dolari pentru a ține secretă compromiterea datelor a 57 de milioane de clienți. Informațiile furate de aceștia au inclus nume, adrese de email și numere de telefon ale unor utilizatori Uber din întreaga lume, precum și nume și numere de licențe a 600.000 de șoferi din Statele Unite, a spus președintele Uber, Dara Khosrowshahi.
Uber nu a dezvăluit care sunt restul țărilor afectate.
CITEȘTE ȘI Prețurile Dacia Duster 2 pentru România: mai scumpă cu aproape 1.500 de euro decât vechiul Duster și cu 450 euro față de FranțaÎn Statele Unite, un purtător de cuvânt al Comisiei Federale pentru Comerț a spus că agenția evaluează ”îndeaproape problemele grave care au apărut”, în timp ce senatorul democrat de Conneticut Richard Blumenthal a anunțat pe Twitter că comisia pentru comerț din Senat ar trebui să organizeze o audiere pentru ”a cere Uber să explice compromiterea scandaloasă a datelor și întârzierea inexplicabilă a informării clienților și a șoferilor”.
Uber a anunțat că va notifica proprietarii conturilor afectate, în următoarele zile. Directorul pentru securitate a fost concediat, precum și un adjunct al acestuia, pentru rolul avut în acest caz și ascunderea lui.