Au început negocierile cu sindicatele de la Dacia, mari diferențe între revendicări și oferta de creștere salarială

Au început negocierile cu sindicatele de la Dacia, mari diferențe între revendicări și oferta de creștere salarială
scris 14 feb 2018

Sindicatele din Automobile Dacia au început discuțiile cu reprezentanții companiei pentru semnarea contractului colectiv de muncă anual. Ca de obicei, angajații au cereri de mărire de salariu.

Sindicatele din uzina Dacia de la Mioveni au pe lista de solicitări pentru contractul Colectiv de Muncă 2018 creșterea salariilor cu 600 de lei, o sumă inacceptabilă pentru companie. Ion Iordache, vicelider al sindicatului, a declarat că negocierile sunt în programul stabilit, articolele contractului au fost discutate fără probleme, însă nu s-a ajuns încă la cele care prevăd modificările salariale. Discuțiile pe acest subiect pleacă de la contraoferta Dacia, care vine cu o creștere de 60 de lei. „Cu conflict de muncă sau fără conflict de muncă, vom ajunge la un acord”, a spune Iordache.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Renault a început să testeze în România modelul Duster Oroch Pick-up. Cum arată noua mașină, care ar putea fi lansată în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Renault a început să testeze în România modelul Duster Oroch Pick-up. Cum arată noua mașină, care ar putea fi lansată în Europa

În Germania, în ultimele săptămâni a fost o grevă de amploare a sindicatelor din metalurigie și industrie, principalele revendicări fiind de natură salarială și de timp de lucru. Sindicatele au ieșit victorioase, în cele mai multe dintre uzinele din industria auto, acolo unde muncitorii au făcut greve spontane de 24 de ore.

Anul trecut, sindicatele de la Dacia au obținut, în urma negocierilor care au fost la un pas să conducă la un conflict de muncă, o mărire de 200 de lei a salariului de bază, după o propunere de 450 de lei, la care compania a răspuns, inițial, cu o ofertă de 90 de lei. Muncitorii au mai primit și o primă de 1450 lei.  

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
sindicat
contract colectiv
greva