ANUNȚ Când se va circula cu metroul spre Aeroportul Otopeni

ANUNȚ Când se va circula cu metroul spre Aeroportul Otopeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Premierul Marcel Ciolacu a mers să vadă stadiului lucrărilor la obiectivul de investiții „Magistrala de metrou M6”, împreună cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, el afirmând că are o singură obligație din funcția de premier, să asigure finanțarea pentru această investiție, precizând cătoate țările mari, Spania, Italia, Germania, Portugalia, au dezvoltat infrastructura având deficite mai mari, pe o perioadă limitată de timp și acest lucru a fost negociat cu președinta Comisiei Europene.

”Este evident că calea cea mai sigură pentru dezvoltarea economiei și pentru a schimba odată pentru totdeauan traficul din Capitală nu poate să fie decât investițiile, respective metroul. Indiferent câte măsuri am lua, câte poduri, pasarele, restricți ide circulație am facem soluția nu poate să fie cât metroul. Această legătură între Gara de Nord, până la Aeroportul Otopeni, implicit și Băneasa, până la zona comercială din Băneasa, e împărțită în două loturi. Stadiul lucrărilor în acest moment, pe acest lot, este de aproximativ 14%, eu consider că am o singură obligație din funcția de premier, să asigur finanțarea pentru această investiție”, a spus premierul, care a mers să vadă stadiul lucrărilor în zonă, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ DOCUMENT Stocarea devine obligatorie pentru românii care vor să devină prosumatori cu subvenții de stat, prin Programul Casa Verde Fotovoltaice. Subvenția crește cu 50% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Stocarea devine obligatorie pentru românii care vor să devină prosumatori cu subvenții de stat, prin Programul Casa Verde Fotovoltaice. Subvenția crește cu 50%
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Prim-ministrul a precizat că știe breaking news-urile cu deficite dar vor asigura în continuare, ca și prioritate, toate investițiile în toată infrastructura mare, și vor negocia, pe urmă, la Bruxelles.

”Toate țările mari, Spania, Italia, Germania, Portugalia, au dezvoltat infrastructura având deficite mai mari, pe o perioadă limitată de timp. Acest lucru l-am discutat și negociat și cu președinta Comisiei Europene”, a explicat Ciolacu. Premierul a mai anunțat o discuție și cu ministrul de Interne și cu primarul Capitalei, pentru că nu o să fie ca pe Valea Oltului, dar se va crea un discomfort în trafic.

Marcel Ciolacu a precizat că dorește să găsească celele mai bune soluții în cee ace privește restricționările din trafic, mai ales că pe 9 septembrie începe școala.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat când se va circula cu metroul până la Otopeni.

”De la Gara de Nord până la Otopeni - până în 2028. Ăsta e termenul maxim. Dar astăzi pe progresul pe prima secțiune, suntem undeva la 14%, din ce mi-au spus constructorii. Sigur, pe zona de tunele, că vor veni și cu partea de arhitectură și toate lucrurile care urmează”, a completat Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
m6