Aglomerație la intrarea în țară pe la Nădlac, unde sunt oameni care așteaptă să intre în țară pe jos sau cu mașinile. 10.909 de persoane au intrat în țară din Ungaria în 16 mai

Aglomerație la intrarea în țară pe la Nădlac, unde sunt oameni care așteaptă să intre în țară pe jos sau cu mașinile. 10.909 de persoane au intrat în țară din Ungaria în 16 mai
scris 17 mai 2020

Un număr mare de persoane așteaptă, duminică, să intre în țară pe la Nădlac, fie pe jos, fie cu mașinile, fiind deschise, pe sensul dinspre Ungaria, șapte artere la Nădlac I și șase la Nădlac II. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a transmis că 10.909 de persoane au intrat în țară din Ungaria în 16 mai, iar dintre acestea circa 8.000 de persoane au fost trimise în izolare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Terirorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisaril șef de poliție Laura Bondar, a declarat pentru News.ro că numai la PFT Borș și PTF Nădlac I sunt deschise câte 7 artere pe sensul de intrare în țară.

"Avem deschise la PTF Borș, 7 artere la intrarea în țară, iar la ieșire, 4 artere. În ultimele 24 de ore au intrat aproximativ 2.700 de persoane cu 1.700 de mijloace de transport, iar la ieșire s-au efectuat formalitățile de frontieră pentru aproximativ 1.700 de persoane cu 1.100 de mijloace de transport. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I sunt deschise la intrare 7 artere, la ieșire, 6 artere. S-au efectuat formalitățile de frontieră, la intrare, pentru aproximativ 4.100 de persoane cu 1.100 de mijloace de transport, iar la ieșire din țară, 6.300 de persoane cu 1.900 de mijloace de transport. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II sunt deschise 6 artere la intrarea în țară și 2 artere la ieșirea din țară. Au fost efectuate formalitățile de frontieră la aproximativ 4.300 de persoane cu 2.600 de mijloace pe sensul de intrare în țară, iar la ieșire s-au prezentat 2.600 de persoane cu 1.900 de mijloace de transport”, a declarat Laura Bondar.

Urmărește-ne și pe Google News
Nelu Tătaru: Următoarele 14 zile sunt cele care vor decide următoarele măsuri de relaxare sau nu. Pericolul real e să avem o reluare a transmiterii comunitare CITEȘTE ȘI Nelu Tătaru: Următoarele 14 zile sunt cele care vor decide următoarele măsuri de relaxare sau nu. Pericolul real e să avem o reluare a transmiterii comunitare

Fiecare persoană care trece prin aceste puncte de frontieră este supusă unui control epidemiologic.

"În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură, chiar dacă s-a instituit starea de alertă. Pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declarației pe propria răspundere și efectuarea triajului epidemiologic. Precizez că aceste măsuri sunt necesare, în contextul actual, pentru prevenirea vrsului SARS-CoV- 2”, a mai declarat Laura Bondar.

Din cauza controlului anevoios, în aceste Puncte de Trecere a Frontierei s-a format o coadă imensă de oameni care doresc să treacă pe jos și care au ajuns cu diferite mijloace de transport până la graniță, dar și de mașini.
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a precizat, duminică, având în vedere informațiile vehiculate în mass-media privind intrarea în țară a peste 30.000 de persoane în 16 mai, că frontiera națională a fost tranzitată de 31.743 de persoane, dintre care doar 16.164 au intrat în țară, restul de 15.579 fiind persoane care au ieșit din România.

Conform sursei citate, fluxul de la frontiera cu Ungaria din 16 mai a fost de 21.142 de persoane, dintre care 10.909 au intrat în țară și 10.233 au ieșit din România.

Tot sâmbătă, au fost trimise spre izolare, în urma verificărilor făcute în linia a doua, cu sprijinul DSP, 7.999 de persoane, după cum urmează: Nădlac 1 - 3.810 (din care 1.140 pe jos), Nădlac 2 - 2.967, Borș - 954, Petea - 148, Vărșand - 62, Urziceni - 34, Cenad - 24.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a menționat măsurile pentru fluidizarea traficului la frontieră și pentru respectarea distanțării sociale: orientarea autoturismelor spre toate punctele de intrare în țară (decizie luată prin întelegere cu autoritățile din Ungaria), suplimentarea numărului de cadre medicale în P.T.F.-uri, suplimentarea punctelor de control (în care se efectuează verificările) inclusiv cu puncte mobile în care polițiștii de frontieră folosesc tablete electronice pentru efectuarea formalităților, suplimentarea dispozitivului de frontieră cu echipaje de jandarmerie care acționează în profunzime și care au misiunea de a impune măsuri de distanțare între persoanele care așteaptă efectuarea formalităților de control.

De asemenea, au fost mobilizate în zona de frontieră efective de poliție și SMURD pentru menținerea ordinii publice și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Persoanele care așteaptă pentru intrarea în țară au primit măști de protecție și apă, afirmă reprezentanții IGPF.

viewscnt
Afla mai multe despre
frontiera
nadlac
aglomeratie