Uniunea Europeană, lider mondial în comerțul cu produse agroalimentare cu exporturi de 138 de miliarde de euro în 2018

Uniunea Europeană, lider mondial în comerțul cu produse agroalimentare cu exporturi de 138 de miliarde de euro în 2018
scris 6 sep 2019

Uniunea Europeană și-a consolidat poziția de cel mai mare exportator mondial de produse agroalimentare, cu exporturi de 138 miliarde euro în anul 2018, arată un raport publicat joi de Comisia Europeană.

Conform acestui raport, în anul 2018 schimburile comerciale cu produse agroalimentare ale UE au atins o valoare de 254 miliarde euro, dintre care 138 miliarde euro au fost exporturile și 116 miliarde euro importurile, astfel că blocul comunitar a înregistrat un excedent comercial de 22 miliarde euro din schimburile comerciale cu produse agroalimentare scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Seceta din Australia, o veste bună pentru furnizorii de grâu din regiunea Mării Negre CITEȘTE ȘI Seceta din Australia, o veste bună pentru furnizorii de grâu din regiunea Mării Negre
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Produsele agricole au o pondere de 7% din valoarea totală a bunurilor exportate de UE în 2018, ceea ce le plasează pe locul patru după mașini, alte produse manufacturate și produse chimice. Împreună, agricultura și industriile și serviciile care au legătura cu alimentația, asigură aproximativ 44 de milioane de locuri de muncă în Uniunea Europeană.

Primele cinci destinații produsele agroalimentare din UE continuă să fie: SUA, China, Elveția, Japonia și Rusia. Împreună, aceste state sunt responsabile pentru 40% din exporturile comunitare de produse agroalimentare. Vinurile continuă să domine coșul produselor exportate, urmate de băuturi spirtoase și lichioruri, hrană și diferite preparate alimentare pentru bebeluși, ciocolată, paste și patiserie.

În anul 2018, Uniunea European a devenit și al doilea mare importator mondial de produse agroalimentare, cu o valoare de 116 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
produse agroalimentare
export