Planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvernul PNL Orban, analizat de Profit.ro, promite investiții de 3,4 miliarde euro în dezvoltarea infrastructurii de irigații și reluarea execuției lucrărilor la canalul Siret-Bărăgan, "moștenit" de la fosta guvernare PSD Dăncilă.
Documentul, cu investiții promise de 100 miliarde euro pe 10 ani, va fi prezentat astăzi oficial, în prezența președintelui Klaus Iohannis.
Cum va fi relansată economia, puternic afectată după criza COVID-19, și ce se va întâmpla pe piața bancară, precum și cu fondurile de investiții și cele de pensii, bursa și societățile de asigurări va fi detaliat suplimentar de cei mai importanți jucători în domeniu la Videoconferința - Profit.ro Financial Forum „Finanțăm repornirea economiei“. Detalii pot fi aflate AICI
Astfel, sunt promise investiții în reabilitarea a 138 de amenajări de irigații, ce deservesc o suprafață de aproximativ 2,4 milioane de hectare, cu o valoare totală de 3,4 miliarde euro, precum și construirea canalului Siret-Bărăgan "prin reluarea procesului investițional pentru tronsoanele 1-3 din cadrul etapei I".
"Etapa I - aprox. 50 km până la limita sudică a județului Vrancea - pentru această etapă studiile și proiectarea sunt finalizate, iar execuția poate fi reluată; Pentru etapa I de execuție, costurile totale sunt estimate la 83,67 milioane euro. Etapa a II-a - aprox. 140 km pe teritoriul județelor Brăila, Buzău și Ialomița până la debușarea în acumularea Dridu - pentru această etapă sunt necesare studiile de fezabilitate și proiectarea", se menționează în document.
Se mai au în vedere investiții în reabilitarea a 443 de amenajări de desecare-drenaj, care deservesc o suprafață de 2.838.674 hectare, cu o valoare totală de 1,1 miliarde euro, precum și în reabilitarea a 220 de amenajări de combaterea eroziunii solului, care deservesc o suprafața de 500.000 hectare, cu o valoare estimativă a lucrărilor de 500 milioane euro.
Videoconferinta, transmisă în direct și la Profit TV, este organizată cu sprijinul: Alpha Bank, Bursa de Valori București, CEC Bank, Depozitarul Central, Fan Courier, Groupama Asigurari, ING Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Roca Investments, Sif Banat-Crisana și Sif Muntenia.