Producția mondială de bere cade

Producția mondială de bere cade
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

Producția mondială de bere a scăzut anul trecut cu aproape 1,7 miliarde litri, până la 188 miliarde litri, un declin anual de 0,9%, a anunțat marți cel mai mare trader mondial de hamei, firma germană BarthHaas, informează DPA.

"După ce am înregistrat o ușoară creștere în 2022, în pofida unor condiții adverse, ne așteptam la o mică creștere și în 2023", a declarat Peter Hintermeier, unul dintre cei doi directori de operațiuni de la BarthHaas, un grup care are sediul în orașul german Nuremberg.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ - DECIZIE Parlamentul permite vânarea în doi ani a aproape 1.000 de urși CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - DECIZIE Parlamentul permite vânarea în doi ani a aproape 1.000 de urși
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit raportului anual elaborat de BarthHaas, Germania a rămas al cincilea producător mondial de bere, chiar dacă producția sa a scăzut cu 3,3%, până la sub 8,5 miliarde litri. Lider mondial la producție de bere este China, cu 35,9 miliarde litri, urmată de SUA cu 19,3 miliarde litri, Brazilia cu 14,9 miliarde litri și Mexic cu 14,2 miliarde litri.

Reprezentanții BarthHaas spun că este dificil să facă previziuni cu privire la evoluțiile viitoare. "Resimțim în continuare efectele războiului din Ucraina", a spus Thomas Raiser, celălalt director de operațiuni de la BarthHaas. "În multe țări, consumatorii resimt efectele inflației ridicate. De aceea, mizăm doar pe o producție stabilă de bere în acest an", a adăugat Raiser.

În acest context, nu vor exista probleme în aprovizionarea cu hamei în viitorul apropiat. Recolta a fost una semnificativ mai mare decât în anul precedent, cu un avans de 11,5%, până la 118.415 tone. Reprezentanții BarthHaas estimează că piața mondială este supra-aprovizionată cu hamei iar suprafața de teren alocată cultivării de hamei ar trebui redusă, scrie Agerpres.

Acest lucru s-a întâmplat deja anul trecut, cel mai mare declin fiind înregistrat în SUA. Cu toate acestea, este puțin probabil ca evoluțiile de pe piața hameiului să aibă un impact semnificativ asupra prețului berii, pentru că aceste ingredient nu este un element important în costurile totale de producție.

Germania este al doilea mare producător mondial de hamei și, împreună cu SUA, asigură 75% din oferta mondială de hamei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
hamei