Ministrul Agriculturii: România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii: România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie
scris 12 mai 2024

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie, scrie Agerpres.

"Mă bucur că particip astăzi la o tradiție pe care o respectați de ani de zile - Sâmbra Oilor. Dumneavoastră sunteți oameni muncitori, dumneavoastră ați arătat că puteți duce tradițiile mai departe și vă spun că încă de când pășești în această zonă simți mirosul fânului cosit, al brânzei și al cărnii de oaie preparate după vechile rețete străine. Sunt convins că le veți duce mai departe copiilor și nepoților dumneavoastră. Toate aceste lucruri pe care dumneavoastră le faceți a făcut ca România să fie clasată în primele două-trei țări din Uniunea Europeană la carne de oaie și vă mai spun un lucru, în momentul de față, România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. Vreau să știți că sunt un partener pentru dumneavoastră, sunt omul dumneavoastră din Guvern și un prieten pe viață", a declarat Barbu, la sărbătoarea câmpenească Sâmbra Oilor organizată pe dealul de la Huta Certeze.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
consum carne oaie
efective ovine
românia ovine