Germania a produs mai puțină carne în 2020, dar mai multe alternative vegane

Germania a produs mai puțină carne în 2020, dar mai multe alternative vegane
scris 17 mai 2021

Germana a produs mai puțină carne în 2020, în timp ce a crescut cererea pentru produse vegane, dar șnițelele și cârnații încă depășesc semnificativ alternativele pe bază de plante pe rafturile magazinelor, informează Deutsche Welle.

Consumul de produse din carne a scăzut anul trecut în timp ce este în creștere piața produselor care înlocuiesc carnea. Conform datelor Oficiului federal de statistică (Destatis), valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut în 2020, dar a crescut producția de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni și vegani, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% față de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Destatis.

Companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.

Producția a urcat de la aproape 60.400 tone la 83.700 tone, echivalentul a aproape 12.000 elefanți adulți din Africa.

Valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.

Agroland își extinde echipa de management. „Odată cu listarea acțiunilor Agroland am observat că tot mai multe persoane experimentate aplică pe pozițiile de management pe care doream să le ocupăm.\ CITEȘTE ȘI Agroland își extinde echipa de management. „Odată cu listarea acțiunilor Agroland am observat că tot mai multe persoane experimentate aplică pe pozițiile de management pe care doream să le ocupăm."

Destatis publică datele privind industria produselor care înlocuiesc carnea doar din 2019, și este pentru prima dată când este posibilă o comparare între doi ani.

Statisticienii cred că scăderea producției de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus. Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forțate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare și a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaților, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia. Aceste focare au adus în discuție condițiile de viață și de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutați din țările est-europene, inclusiv din România, și angajați prin intermediul unor firme subcontractoare.

Tendința de scădere a consumului de carne în Germania durează de mult timp. În 1987, într-o gospodărie se consumau în medie 6,7 kilograme de carne pe lună, fără a include cârnații, carnea procesată sau conservată prin sărare. Până în 2020, cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime, la 2,3 kilograme.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne
germania