Exporturile de grâu ale României au scăzut

Exporturile de grâu ale României au scăzut
scris 7 ian 2018

România a exportat, în primele nouă luni din 2017, circa 7,87 milioane tone de cereale, mai puțin cu 5,6% față de aceeași perioadă din 2016, iar încasările au înregistrat un recul de 2,5%, până la 1,421 miliarde de euro, conform datelor oficiale.

Comparativ, în primele nouă luni din 2016, au fost exportate 8,4 de milioane de tone de cereale, în valoare de 1,458 miliarde de euro, arată Agerpres.

Potrivit balanței comerciale agroalimentare, grâul se află în topul exportului în perioada menționată, cu o cantitate 4,8 milioane de tone și încasări de 833,98 milioane de euro.

România a importat produse agroalimentare de peste 5 miliarde de euro, la 9 luni. Deficitul \ CITEȘTE ȘI România a importat produse agroalimentare de peste 5 miliarde de euro, la 9 luni. Deficitul "sare" la 757 de milioane de euro
Urmărește-ne și pe Google News

România a realizat în 2017 aproape 27 de milioane de tone de cereale, depășind 1,4 tone pe cap de locuitor, cu nouă recorduri istorice, a declarat, anterior, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

"În România am realizat anul acesta aproape 27 de milioane de tone de cereale. Este prima dată când ne întâlnim cu asemenea cifre. Făcând un calcul am depășit 1,4 tone pe cap de locuitor. Avem 9 recorduri istorice, iar culturile unde s-au realizat aceste recorduri sunt următoarele: grâu, rapiță, mazăre, orz, floarea-soarelui, soia, porumb, cartofi și struguri (...) Aș putea spune că producția de struguri a fost securizată și de sistemul antigrindină care a funcționat în acest an", a spus Daea.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricultura
grau
export
scadere
productie