Anul 2017 a fost al doilea cel mai cald la nivel mondial din istoria înregistrărilor meteorologice, fiind devansat doar de înăbușitorul 2016, cu semne ale schimbărilor climatice care au variat de la incendii de vegetație la o subțiere a gheții arctice, a anunțat centrul de monitorizare al Uniunii Europene.
Programul Copernicus de monitorizare a schimbărilor climatice, prima agenție meteorologică internațională importantă care a emis un raport privind temperaturile la nivel global din 2017, a anunțat că acestea au fost în medie de 14,7 grade Celsius, respectiv cu 1,2 grade Celsius peste cele de dinainte de perioada preindustrială, arată Reuters, preluat de Agerpres.
Înregistrările oficiale ale temperaturilor au început în secolul al XIX-lea.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Temperaturile din 2016 au depășit recordul din 2015 cu aproape 0,2 grade Celsius, fiind amplificate de asemenea de un eveniment meteorologic natural, El Nino, care are loc o dată la câțiva ani și eliberează căldură în atmosfera din Oceanul Pacific.
Anul trecut a fost cel mai cald din istoria înregistrărilor fără influență fenomenului El Nino, conform Copernicus condus de Centrul european pentru prognoze pe termen mediu.