Companiile chineze solicită o anchetă privind importurile de lactate din UE

Companiile chineze solicită o anchetă privind importurile de lactate din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2024

Companiile chineze intenționează să ceară autorităților de la Beijing să demareze o investigație asupra importurilor de anumite produse lactate din Uniunea Europeană, arată surse din interiorul industriei.

Potrivit datelor publicate de Directoratul General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI) din cadrul Comisiei Europene, în anul 2023 blocul comunitar a exportat spre China produse lactate în valoare de 1,7 miliarde de euro, în scădere față de exporturile în valoare de două miliarde de euro din 2022, relatează Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Turcia ia măsuri pentru a reduce importurile de automobile din China. Taxe vamale suplimentare CITEȘTE ȘI Turcia ia măsuri pentru a reduce importurile de automobile din China. Taxe vamale suplimentare

Articolul publicat pe rețeaua de socializare X, în care nu sunt oferite alte detalii, vine într-un moment în care tensiunile comerciale între UE și China se intensifică iar Comisia Europeană a demarat mai multe investigații asupra importurilor din China pentru a-i proteja pe producătorii europeni.

În luna ianuarie, China a demarat o investigație asupra importurilor de coniac din UE. În replică, Uniunea Europeană a demarat, în luna mai, o investigație asupra produselor laminate din oțel provenite din China. De asemenea, Comisia Europeană investighează vehiculele electrice produse în China, anchetă care este așteptată să se finalizeze cu taxe vamale suplimentare.

În luna mai, aceiași publicație Global Times informa că firmele chineze vor ca autoritățile să demareze o investigație și asupra importurilor de carne de porc din UE. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
lactate
import
ue
ancheta