Cifra de afaceri a unităților silvice - în creștere

Cifra de afaceri a unităților silvice - în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Cifra de afaceri a unităților silvice a depășit, anul trecut, 5,614 miliarde lei, fiind cu 1,542 miliarde lei mai mare față de cea din 2022, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Cantitățile vândute la principalele produse forestiere în anul 2023 au înregistrat scăderi la puieți forestieri și ornamentali din pepiniere silvice (-39%), masă lemnoasă pe picior (-12,4%), carne de vânat (-3,9%) și la miere (-0,8%) și creșteri la restul produselor forestiere, cele mai mari înregistrându-se la semințe forestiere (de 3 ori), masă lemnoasă fasonată și cherestea și alte semifabricate (+15,5%),scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Oferta Metaminds și Trencadis, pe primul loc la licitația pentru viitoarea platformă de cloud guvernamental CITEȘTE ȘI Oferta Metaminds și Trencadis, pe primul loc la licitația pentru viitoarea platformă de cloud guvernamental
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Volumul de masă lemnoasă pe picior vândută a fost în 2023 de 6,349 milioane mc, înregistrând o scădere de 12,4% comparativ cu anul anterior, iar volumul de masă lemnoasă fasonată a depășit 4,863 milioane mc, fiind în creștere cu 15,5% comparativ cu anul anterior. Volumul de cherestea și alte semifabricate a totalizat 37.800 mc (+15,5%).

Prețul mediu al masei lemnoase pe picior vândute a fost anul trecut de 294,9 lei/mc, iar cel al masei lemnoase fasonate de 348,7 lei/mc.

În 2023, din volumul de masă lemnoasă vândută (în volum brut), 56,4 % reprezintă masă lemnoasă pe picior, 43,2% masă lemnoasă fasonată și numai 0,3% cherestea și alte semifabricate.

viewscnt
Afla mai multe despre
lemn
padure