Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că, în urma discuțiilor cu cei afectați de pandemia de COVID-19, s-ar impune o carantină la nivel național, dar una care trebuie să țină cont de realități și nu care să îngrozească lumea. Rafila a precizat că ar fi necesară o reducere a activităților sprijinită de populație. ”Noi propunem o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea, a mai spus Rafila, care a avut o serie de discuții despre pandemie cu reprezentanți ai organizațiilor sindicale, ai principalilor operatori economici și a reprezentanților din educație.
Rafila a spus că propune o carantină la nivel național, ”dar una care să țină cont de realități și care să nu îngrozească lumea”, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Deputatul PSD a afirmat că este nevoie de o reducere a activităților sprijinită de populație, explicată și acceptată de comun acord. ”Noi propunem solidaritate, asta am propus, o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea ci să îi facem să fie parte la acest efort național”, a spus deputatul PSD.
Parlamentarul a mai arătat că este afectat de cifra înfiorătoare de 500 de decese pe zi. ”Prin comportamentul general, putem să controlăm acest lucru, să avem mai puține pagube sau putem să tergiversăm, să venim cu jumătăți de măsură și cu lipsă de asumare și o să ne ducă în fruntea clasamentului în privința numărului de decese. Oamenii trebuie informați și nu combătuți și jigniți”, a adăugat el.
Alexandru Rafila a mai spus că ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă arată că decizia nu este una medicală, ci o decizie politică, care nu are legătură cu profesionalismul și cu interesele celor afectați, inclusiv elevii.
El a dat exemplul vacanței, precizând că oprirea școlilor pentru o perioadă limitată trebuie foarte bine cântărită și a arătat că mai degrabă trebuie o o perioadă de școală online, decât o vacanță care nu reduce mobilitatea copiilor.
CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializareDespre reducerea activității în sectorul Horeca, pentru o perioadă limitată de timp, Rafila a explicat că, în urma discuțiilor cu reprezentanții din domeniu, organizațiile patronale snt de acord cu o astfel de măsură, dar cu condiția ca guvernul să-și asume plata rapidă a ajutoarelor financiare pentru afacerile afectate.
”Ajutoarele financiare sunt necesare pentru ca activitățile să rămână deschise. Această situație de provizorat permanent nu face decât să adâncească neîncrederea sectorului privat. Nu vreau să intru în detaii tehnice, noi vom trimite câteva idei ce trebuie agreate de participanți, dar e important ca mediul privat să fie implicat în decizie”, a spus Rafila.